24.06.2011. / 07:00

Autor: Hina

Ukrajina prekinula globalni lanac hakiranja

Ukrajinska državna služba sigurnosti (SBU) u četvrtak je objavila da je prekinula međunarodni lanac hakiranja koji se ubacio u kompjutorsku mrežu strane banke i na taj način su ukradena 72 milijuna dolara.

U razbijanju lanca sudjelovale su službe iz 11 zemaljaU razbijanju lanca sudjelovale su službe iz 11 zemaljaUkrajinska državna služba sigurnosti (SBU) u četvrtak je objavila da je prekinula međunarodni lanac hakiranja koji se ubacio u kompjutorsku mrežu strane banke i na taj način su ukradena 72 milijuna dolara.

Hakerska skupina, koju su organizirali i vodili Ukrajinci, koristila je kompjutorski virus kako bi dobili pristup bankovnim računima u inozemstvu.

"Prema prvim procjenama, šteta na računima klijenata banke iznosi oko 72 milijuna dolara", kaže se u priopćenju SBU-a, ali se ne navodi ime banke.

SBU dodaje da je lanac otkriven uz pomoć službi sigurnosti iz 11 zemalja, među kojima i SAD-a, Velike Britanije, Francuske i Njemačke.

Operacija je tijekom ovog tjedna uključivala i više istovremeno provedenih racija.

Tijekom istrage ispitano je šesnaest osoba a 40 bankovnih računa u Latviji je zamrznuto, dodaje SBU.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika