25.06.2011. / 09:42

Autor: Hina , Nacional.hr

Vlašić na Rivi preko dva metra: 'Ovo je neusporediv osjećaj'

Vlašić je pobijedila s preskočenih 2,00 metra čime je za tri centimetra popravila svoj dosadašnji najbolji rezultat ove godine, te samim time i postavila novi najbolji rezultat sezone u visu.

Foto: Mario StrmotićFoto: Mario StrmotićDvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis, najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić pobjednica je petog skakačkog mitinga u Splitu, koji je ove godine prvi put održan na otvorenom i to na Rivi na kojoj se okupilo nekoliko tisuća gledatelja.

Vlašić je pobijedila s preskočenih 2,00 metra čime je za tri centimetra popravila svoj dosadašnji najbolji rezultat ove godine, te samim time i postavila novi najbolji rezultat sezone u visu.

Drugo mjesto zauzela je Bugarka Venelina Veneva-Matejeva sa 1,98m, a treće Ruskinja Svetlana Školina sa 1,96m.

Druga hrvatska predstavnica Ana Šimić natjecanje je završila na četvrtom mjestu sa 1,91m.

Foto: Mario StrmotićFoto: Mario StrmotićVlašić je izjavila kako je zadovoljna pobjedom na petom međunarodnom mitingu skakačica u vis održanom danas kasno poslije podne na splitskoj Rivi sa preskočenih dva metra što je njen, a ujedno najbolji rezultat u svijetu ove godine, te da joj forma raste, ali je i priznala da je skakala pod velikim pritiskom i da je tijekom cijelog natjecanja bila nemirna.

"Rekla sam sebi da moram pobjediti na Rivi i preskočiti dva metra i nije mi bilo lako skakati s takvim imperativom jer nakon prva četiri ovogodišnja natjecanja na kojima nisam preskočila visinu od dva metra, ne znam što bi bilo da to na Rivi nisam uspjela", izjavila je Blanka po završetku natjecanja na Rivi.

Foto: Mario StrmotićFoto: Mario StrmotićOna je rekla kako očekuje da će joj pobjeda na Rivi sa preskočenih dva metra pojačati samopouzdanje i dati joj poticaj za bolje rezultate u nastavku ovogodišnje sezone.

Blanka je priznala da niti na jednom natjecanju u svijetu ne troši toliko živaca kao pri nastupima u Splitu, te da su njeni skokovi u Splitu neusporedivi s bilo kojim drugim natjecanjem.

"Osjećam se dobro, ništa me krucijalno ne boli i moja forma lagano raste", kazala je Blanka dodavši kako je za vrijeme današnjeg natjecanja osjetila manju bol u koljenu i gležnju, ali da je to prolazno.

"Ta bol više iritira nego što se radi o stvarnoj ozljedi", kazala je Vlašić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika