25.06.2011. / 13:40

Autor: Hina

Državni vrh položio vijence na Tuđmanov i Račanov grob

Izaslanstva predsjednika Republike i predsjednika Sabora položila su vijence i kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju

Jadranka Kosor (. Photo: Anto Magzan/PIXSELL)Jadranka Kosor (. Photo: Anto Magzan/PIXSELL)U povodu Dana državnosti državna izaslanstva na čelu s predsjednicima države, Sabora i vlade jutros su položila vijence na zagrebačkom groblju Mirogoju, kod spomenika "Glas hrvatske žrtve - Zid boli", na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te kod središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja.

Predsjednik Republike Ivo Josipović, sa suradnicima i u nazočnosti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, generala Drage Lovrića, položio je vijenac kod "Zida boli", kod središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, na grobnici Narodnih heroja i na grobu predsjednika vlade od 2000. do 2003. Ivice Račana.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić te potpredsjednici Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak položili su vijence kod Zida boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te na grobu Franje Tuđmana.

Predsjednica vlade Jadranka Kosor, sa izaslanstvom u kojem su bili potpredsjednici vlade Božidar Pankretić i Petar Čobanković, ministri obrane, unutarnjih poslova i branitelja, Davor Božinović, Tomislav Karamarko i Tomislav Ivić, položila je vijence kod "Zida boli", kod Središnjeg križa i na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Ivo Josipović na Tuđmanovom grobu: . Photo: Anto Magzan/PIXSELLIvo Josipović na Tuđmanovom grobu: . Photo: Anto Magzan/PIXSELLIzaslanstva predsjednika Republike i predsjednika Sabora položila su vijence i kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Na Mirogoju kod "Zida boli", Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja te na grobu prvog hrvatskog predsjednika vijence je položilo izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Izaslanstva HDZ-a položila su vijence i zapalila svijeće na Oltaru hrvatske domovine na Medvedgradu, kod središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na Mirogoju i na grobu dr. Franje Tuđmana.

Počast poginulima za Domovinu vijencima su odale i mnoge udruge i građani.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 25.06.11. 17:41

Pletari vijenaca profitirali, jer ovi su bauljali po groblju i ucinili dobar promet!
A da li se itko od HDZ sjetio posjetiti do jucer voljenog im Sanadera? Pitas me zasto? Bas zato! Jer Hrvatskoj je napravio neusporedivo manje stete od Tudjmana!


registracija
12/12/10

Klarens, 25.06.11. 18:00

SHTETOCHINE KPJ !!!
Dva partijasha na opakom
ZADATKU
......................................
UPROPASHTAVANJE
Vlastitog naroda !!!!!!!!!!!!!!
.......................................
KOMUNISTI
........................................
Od jednog naprednog pokreta
............................................
Degeneracija u chopor...........
............................................
MATERIJALISTICHKE ELITE !


registracija
2/1/11

prohujalo, 26.06.11. 09:26

interesantno da predsjednik polaze vijenac na grob Racanu, dok kolegica po polozaju ne


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika