11.06.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

ŠTRAJK CARINIKA

CARINICI ĆE ŠTRAJKATI NA SVIM PRIJELAZIMA 20. i 21. LIPNJA

CARINICI ĆE ŠTRAJKATI NA SVIM PRIJELAZIMA 20. i 21. LIPNJA

Predsjednik Carinskog sindikata Hrvatske Željko Popović obznanio je, na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak, da će «carinici na svim hrvatskim graničnim prijelazima štrajkati od 20. lipnja u 8 sati do 21. lipnja u 22 sata». Tijekom najavljenog štrajka carinici će, pojasnio je Popović, raditi sporo, što znači da će umjesto svakog desetog, pregledavati svako vozilo. Za očekivati su, dakle, kilometarske kolone na ulazima u državu i to u već započetoj turističkoj sezoni..
Štrajk je posljedica Vladinog ne prihvaćanja nagodbe koju je sindikat predložio u postupku mirenja a u okviru koje se traži i povećanje plaća. Stoga, odgovornost za štrajk carinika snose dužnosnici Ministarstva financija, zaključio je Popović.
Carinici su iste zahtjeve iznosili i prošle godine ali su od realizacije prijetnji odustali kako bi «poštedjeli hrvatsko gospodarstvo». Kako im ni jedno obećanje, dano od ministra Crikvenca, nije ispunjeno, carinici doista nemaju razloga ovaj put odustati, zaključuje Popović.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika