25.06.2011. / 17:30

Autor: Hina , Nacional.hr

Državni vrh u Vukovaru: 'Hrvatska nije ista kao što je bila prije 20 godina'

Predsjednici države, Sabora i Vlade zatim su otišli u vukovarsku vojarnu, gdje je počela svečana promocija završenih polaznika hrvatskih vojnih škola

Svečanost promocije XIII. naraštaja polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić". Petar Čobanković, Vladimir Šeks, Jadranka Kosor, Luka Bebić, Ivo Josipović. Photo: Marko Mrkonjić/PIXSELLSvečanost promocije XIII. naraštaja polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić". Petar Čobanković, Vladimir Šeks, Jadranka Kosor, Luka Bebić, Ivo Josipović. Photo: Marko Mrkonjić/PIXSELLU povodu Dana državnosti vijence podno Spomen-obilježja na mjestu masovne grobnice na Ovčari položili su i svijeće zapalili predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, izaslanstvo Hrvatskog sabora predvođeno predsjednikom Lukom Bebićem te Vlade na čelu s predsjednicom Jadrankom Kosor.

Državni vrh položio je vijence i zapalio svijeće i kod Spomen-obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Predsjednici države, Sabora i Vlade zatim su otišli u vukovarsku vojarnu, gdje je počela svečana promocija završenih polaznika hrvatskih vojnih škola.

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je novinarima na Ovčari kako je 20 godina jedne mlade države kao što je Hrvatska velika i važna obljetnica.

"Hrvatska nije ista kao što je bila. Napredujemo i razvijamo se", ocijenio je Josipović dodajući kako današnji dan razumije "i kao pogled u natrag na sve ono što je bilo dobro i loše, ali isto tako i kao pogled u budućnost".

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor ocijenila je kako su ovi dani za Hrvatsku dani ponosa "kada moramo uzdignuta čela gledati prema unaprijed".

"Ostvarili smo drugi važan veliki cilj, a to je završetak pregovora s Europskom unijom. Govoreći u ime vlade želim i ovdje na Ovčari reći da taj trenutak, osvajanje tog važnog i prevažnog cilja posvjećujemo hrvatskim braniteljima", kazala je Kosor.

Uz premijerku Kosor i vladino izaslanstvo pri polaganju vijenaca bio je i vukovarski branitelj Tihomir Purda.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
18/4/11

evomalo, 25.06.11. 19:43

Svjetski poredak:
http://www.youtube.com/watch?v=DMZfwC79efs&feature=share


registracija
21/2/11

skyway, 26.06.11. 00:39

Eh, Vukovar...Opce mjesto nase boli i sinonim stradanja. Jedino tu proslava drzavnosti i ima svoj puni smisao.
P.S.
U ovom momentu zaboravljam sva moja razocaranja i ogorcenost vladajucom strukturom. Jer, Vukovaru se klanjam i klicem do neba!


registracija
2/1/11

prohujalo, 26.06.11. 09:35

lijepa imena u Vukovaru, samo da s njima nije Pred. Josipovic


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika