27.06.2011. / 11:53

Autor: Hina

Smart telefoni i tableti privukli "gamere"

Smart telefoni i tableti na dodir očaravaju sve više poklonika video-igrica, koji cijene fleksibilnost tih aparata, smatraju stručnjaci.

Smartphone postaje uređaj i za igruSmartphone postaje uređaj i za igruSmart telefoni i tableti na dodir očaravaju sve više poklonika video-igrica, koji cijene fleksibilnost tih aparata, smatraju stručnjaci.

Multifunkcionalni telefoni (smart telefoni) i tableti na dodir omogućuju korisnicima igranje čak i ako nisu ispred računala, kod kuće ili u uredu, naglasili su odgovorni iz sektora telekomunikacija okupljeni prošlog tjedna u Singapuru na salonu CommunicAsia.

Samo u području Azija-Pacifik, prodaja multifunkcionalnih telefona trebala bi doseći 200 milijuna primjeraka godišnje do 2016., to jest trećinu svih mobilnih telefona prodanih u toj zoni, prema predviđanjima konzultantskog ureda Ovum.

"Najmanje 90 posto korisnika video-igrica bit će na mobilnom aparatu u budućnosti", tvrdi Jeffrey Jiang, direktor Touch Dimensions, tvrtke iz Singapura koja razvija igrice za različite nosače.

Njezini klijenti sad više vole igrice smišljene za mobilne telefone od onih za računala ili konzole, zaključio je on.

Vezane vijesti

SAD premješta veći dio flote na Pacifik

SAD premješta veći dio flote na Pacifik

SAD će prerasporediti najveći dio svoje pomorske flote u Tihi ocean do 2020. u okviru nove vojne strategije usredotočene na Aziju, izjavio je u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika