30.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

PRIVATIZACIJA

AMERIČKI HRVAT ŽELI KUPITI CROATIA OSIGURANJE

AMERIČKI HRVAT ŽELI KUPITI CROATIA OSIGURANJE

Iako je Vlada ovih dana trebala i službeno objaviti obustavu prodaje 50 posto plus jedna dionica Croatie Osiguranja, u utorak je, pored postojeće Allianzove i Triglavove, pristigla nova ponuda.
Ponuda je stigla od Stevea Bubala, hrvatskog iseljenika u SAD-u, koji je za preuzimanje Croatia osiguranja donedavno konkurirao u partnerstvu sa Slovencima. U pismu predsjednicima Sabora i Vlade Zlatku Tomčiću i Ivici Račanu, potpredsjedniku Vlade Slavku Liniću, upravi Croatia osiguranja te Vladinom savjetniku za privatizaciju bečkom CAIB-u, Bubalo ističe da je spreman, ovaj put samostalno, ispuniti sve uvjete iz ponude koju je Vlada dobila od Triglav osiguranja.
To znači da je Bubalo za 51-postotni udio u Croatia osiguranju državi spreman platiti 105 milijuna eura, uz dodatna ulaganja u najvećeg domaćeg osiguravatelja od 15 milijuna eura.
Bubalo je, nadalje, cijeli iznos Vladi spreman platiti jednokratno te bi, ukoliko se Vlada odluči za njegovu ponudu, transakcija mogla biti završena najkasnije do kraja godine. Prihvaćanje Bubalove ponude značilo bi odustajanje od prošlotjedne strategije po kojoj se 35 posto dionica prodaje većem broju domaćih investitora.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika