27.06.2011. / 15:36

Autor: Totalsport

Wimbledon, rezultati: Bernard Tomic, Šarapova, Azarenka, Lisicki u četvrtfinalu

Tomic je pobjedu proslavio zajedno s bučnim australskim navijačima, a u četvrtfinalu ga čega pobjednik ogleda između Novaka Đokovića i Michaela Llodre

Bernard TomicBernard TomicČarolija australskog 18-godišnjeg tenisača Bernarda Tomica u Wimbledonu traje i dalje. Pobjedom protiv Belgijanca Xaviera Malissea 6-1, 7-5, 6-4 izborio je plasman u četvrtfinale.

Malisse je 2002. godine igrao u polufinalu Wimbledona. Vrlo je dobro odigrao prvi tjedan u All England Clubu, no, protiv Bernarda Tomica, tenisača hrvatskih korijena, nije imao nikakve šanse.

Iskuni Belgijanac je u cijelom meču imao samo dvije break-prilike, niti jednu nije iskoristio. Tomic je realizirao četiri od 11 takvih šansi, a nevjerojatno zvuči podatak da je na drugom servisu osvojio 91% poena, odnosno 20 od 22! Imao je devet izravnih poena više (37-28), te je napravio samo 8 neforsiranih pogrešaka, a Malisse 21.

Tomic je pobjedu proslavio zajedno s bučnim australskim navijačima, a u četvrtfinalu ga čega pobjednik ogleda između Novaka Đokovića i Michaela Llodre.

Podsjećamo, Tomic na ATP ljestvici zazima 158. mjesto.

U ženskom dijelu ždrijeba, plasman u četvrtfinale zasad su izborile Ruskinja Marija Šarapova, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Njemica Sabine Lisicki.

Marija Šarapova, pobjednica ovog turnira 2004. godine, svladala je u osmini finala bez većih problema Kineskinju Shuai Peng 6-4, 6-2.

Azarenka je vrlo lako, sa 6-2, 6-2 pobijedila Ruskinju Nadiju Petrovu, dok je Lisicki sa 7-6(3), 61 eliminirala 26-godišnju Čehinju Petru Cetkovsku, koja do ovog, 125. izdanja najvećeg svjetskog turnira nikada nije prošla 1. kolo Wimbledona. No, ove godine je odličnim igrama dobila tri meča, a jako dobro je počela i protiv Lisicki, te je povela s 4-2. No, Njemica koja je u izvrsnoj formi osvojila je tri gema zaredom, a u tie-breaku je nakon zaostatka 2-3 osvojila pet poena zaredom. Nakon toga se Cetkovska raspala u drugom setu.

Wimbledon, tenisači, osmina finala:

Tomic - Malisse 6-1, 7-5, 6-4

tenisačice, osmina finala:

Šarapova (5) - Peng (20) 6-4, 6-2

Lisicki - Cetkovska 7-6(3), 6-1

Azarenka (4) - Petrova 6-2, 6-2

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika