27.06.2011. / 20:46

Autor: Hina , Nacional.hr

Iran: Parlament poziva Ahmadinedžada na javno saslušanje

Parlamentarci već dulje vrijeme optužuju Ahmadinedžada da ignorira njihove zahtjeve, a kritike su se pojačale u posljednjih nekoliko tjedana otkad ga je vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei spriječio u namjeri da otpusti ministra obavještajnih službi

Članovi iranskog parlamenta pozvali su predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada na javno saslušanje tijekom kojega će morati odgovoriti na neka njihova pitanja, izvijestila je u ponedjeljak novinska agencija Mehr.

Parlamentarci već dulje vrijeme optužuju Ahmadinedžada da ignorira njihove zahtjeve, a kritike su se pojačale u posljednjih nekoliko tjedana otkad ga je vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei spriječio u namjeri da otpusti ministra obavještajnih službi. Analitičari tvrde kako je to dokaz da Ahmadinedžad više ne može u potpunosti računati na potporu najviših iranskih dužnosnika.

Ukoliko parlament, u kojemu dominiraju konzervativci ne povuče poziv predsjedniku, Ahmadinedžad će se morati pojaviti pred članovima parlamenta u roku od mjesec dana nakon što 100 parlamentaraca potpiše peticiju, prenosi Mehr. Tada će morati odgovoriti na razna pitanja, poput onoga o odugovlačenju imenovanja ministra sporta kao i odugovlačenju odobrenja financiranja teheranskog metroa, što je parlament bio usvojio. Obje su teme već dugo vremena kamen spoticanja između predsjednika i parlamentaraca.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika