28.06.2011. / 12:10

Autor: Hina , Nacional.hr

Komisija Iustitia et pax: Naša izjava o Haagu je pomogla osuđenim generalima

Komisija je sa žaljenjem konstatirala da njezin prijedlog o potrebi popisa žrtava Drugoga svjetskog rata i poraća nije bio vezan uz popis stanovništva kako je predlagala

Josip BozanićJosip BozanićRedovita sjednica Komisije Iustitia et pax Hrvatske biskupske konferencije (HBK) održana je jučer, a članovi Komisije zaključili su kako je Izjava Komisije o Međunarodnom sudu za ratne zločine u Haagu bila primjerena i važna za konkretnu pomoć nepravedno i nevino osuđenim hrvatskim generalima kao i za razumijevanje hrvatske povijesti i prilika u svjetlu kršćanskoga osjećaja istine, pravde i pomirenja, ističe se u priopćenju.

Komisija je sa žaljenjem konstatirala da njezin prijedlog o potrebi popisa žrtava Drugoga svjetskog rata i poraća nije bio vezan uz popis stanovništva kako je predlagala.

Zbog dostojanstva žrtava totalitarnoga, komunističkog režima koje nisu sustavno ni pojedinačno popisane Iustitia et pax smatra kako državne institucije moraju pružiti punu pozornost ovoj problematici.

Komisija pozdravlja završetak pregovora Hrvatske s Europskom unijom te napominje kako će od sad posebnu pozornost posvetiti odgovornosti društvenih i političkih elita za budućnost Hrvatske u pravnom, političkom, gospodarskom i kulturnom smislu, jer, kako se navodi, bez zaštite i promocije hrvatskih nacionalnih interesa, Hrvatska ne može biti punopravna i ravnopravna članica EU.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika