28.06.2011. / 12:25

Autor: Nacional.hr

NACIONAL OTKRIVA:

Kako se gradi Zagreb: Bandićev put do šikare

Nacional u novom broju istražuje što se nalazi u pozadini odluke gradonačelnika Grada Zagreba da velik dio sredstava namjenjen za investicije u gradu usmjeri u izgradnju dviju prometnica koje vode - nikamo

Milan BandićMilan BandićNajveća investicija Grada Zagreba u cestogradnji ove godine, vrijedna 16 milijuna kuna, je rekonstrukcija dviju cesta koje vode do zarasle parcele u zagrebačkom predgrađu Resnik. To i ne bi bila toliko iznenađujuća informacija, da se ne zna da je sljedeća velika investicija teška tek 7 milijuna kuna i biti će usmjerena na širenje sjevernog dijela zakrčene Slavonske avenije na kojoj će se izgraditi dodatni trak dug kilometar i pol.

Nacional u novom broju istražuje što se nalazi u pozadini odluke gradonačelnika Grada Zagreba da velik dio sredstava namjenjen za investicije u gradu usmjeri u izgradnju dviju prometnica koje vode - nikamo.

Naime, izgradnja prometnica povećati će vrijednost parcele velike 80 tisuća metara četvornih koja je u vlasništvu Varius nekretnina. Ime tvrtke ne govori ništa, no kada se pogleda vlasnička struktura i počne kopati po trgovačkim registrima, dolazi se do imena koje je dobro poznato hrvatskoj javnosti - vlasnika Ciosa, Petra Pripuza.

Bandić i njegova gradska uprava u posljednjih je pet godina nizom odluka gradskog poglavarstva omogućila zaradu na zemljištu prijateljima zagrebačkog gradonačelnika i bivšeg direktora Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića. Sporno zemljište u Resniku samo je jedno u nizu.

ZARASLO ZEMLJIŠTE od 80.000 m2 u na periferiji Zagreba koje je u središtu najnovije Bandićeve afereZARASLO ZEMLJIŠTE od 80.000 m2 u na periferiji Zagreba koje je u središtu najnovije Bandićeve afereNaime, ono je do prije pet godina bilo samo poljoprivredno zemljište na rubu grada koje su željeli kupiti Darko Turopoljac, Nino Đondić i Josip Šarko. Potpisali su predugovora za kupnju i podnijeli zahtjev za prenamjenu zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko, što im je 2006. i odobreno. Dvije godine kasnije, Bandić predlaže donošenje urbanističkog plana za to zemljište kojim se omogućuje izgradnja trgovačkog centra, čime se dodatno povećava vrijednost tog zemljišta.

Dodatno će vrijednost zemljišta povećati i izgradnja spornih prometnica koje će u potpunosti financirati Grad. Samo za usporedbu, drugi investitori u trgovačke centre prometnice su morali ili graditi o svom trošku ili sufinancirati,

Više o samom zemljištu i zemljišnim aferama koje se povezuju s Bandićem, pročitajte u novom broju Nacionala.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 28.06.11. 12:39

BANDIĆEV PUT DO REMETINCA!

(Šta se čeka??)


registracija
7/4/11

ivanovac, 28.06.11. 12:42

Ako sve ovo nje dovoljno USKOKU da provede istrage protiv Bandića, nije mi jasno što onda ovaj treba sve učiniti kako bi ga se spriječilo u njegovim kriminalnim radnjama.
A svi se hvale poboljšanjem rada pravosuđa.
Kaj god!!!!


registracija
28/4/10

Zvonko, 28.06.11. 15:13

Bajić je veliki taktičar. S današnjim ovlastima, boji ga se cijela vladajuća a i oporbena garnitura. Bajić kalkulira da na sljedećim izborima realnu šansu ima SDP da uspostavi vladajuću koaliciju.

Dirati pred izbore u SDP-ovu utvrdu korupcije i kriminala, koja bi za posljedicu sigurno imala utjecaja i na izborni rezultat, značilo bi zamjeriti se sa budućim poslodavcem.

DORH i Bajić su kroz selektivni pristup procesuiranju kriminalnih radnji i pojedinaca te neselektivni progon generala i branitelja, postali glavno leglo korupcije i glavna kočnica Hrvatskoj na putu da postane demokratska zemlja u pravom smislu te riječi.


registracija
27/8/09

Lujo1, 30.06.11. 13:00

Zvonko - POTPISUJEM!!
Zna li netko postoji li ikakva mogučnost organiziranja zahtijeva za referendum o smjeni bajića, bandića i ostalih kriminalaca?!


registracija
27/4/10

fuzija2, 01.07.11. 11:23

Za unistiti sve kriminalce se prije mora Zagrebacko sveuciliste ocistiti od akademaca
koji su dobili titulu "profesor" kroz crvendacicu ili
mitovacku propusnicu
BEZ ZAHTEVA KOMPETENCIJE.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika