28.06.2011. / 16:08

Autor: Nacional.hr

Ivica Kirin pod nickom vrijeđao lokalnog političara?

Prpić je o samom slučaju govorio na konferenciji za novinare, na kojoj je prozvao i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, kao i nadležnu Virovitičko-podravsku Policijsku upravu

"Općinski sud u Virovitici dostavio je Siniši Prpiću, predsjedniku Hrvatske stranke pravne države dopis iz kojeg je vidljivo da je uvredljivi komentar pod tekstom "Prpić: Smiješno je da Kirin koji je Sanaderu omogućio kupovanje vlasti govori o korupciji", objavljen 8. ožujka ove godine, potpisan 'nickom' Jin1 poslan s broja telefona vlasnika Ivice Kirina.

Sudu je taj je podatak, radi osiguranja dokaza u izvanparničnom postupku, 27. lipnja ove godine dostavio Odjel za korporativnu sigurnost Hrvatskog telekoma", piše portal Virovitica.net, navodeći da je pod spornim nickom, iza kojeg se navodno Kirin krije, objavljeno: "objasni prpiću odakle ti 600 000 kn na računui tvojim pajdašima lova u štednoj onda tu prozivaj druge".

Prpić je nepoznatog forumaša odlučio tužiti zbog povrede ugleda i časti, nakon čega mu je dostavljen sporni dopis. Prpić je o samom slučaju govorio na konferenciji za novinare, na kojoj je prozvao i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, kao i nadležnu Virovitičko-podravsku Policijsku upravu. Prema njegovim riječima, Odjel posebnih kriminalnih poslova Nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Ravnateljstva policije iz Zagreba dostavilo je Odjelu kriminalističke policije Policijske uprave Virovitičko-podravske podatke o korisniku IP adrese iz kojih je vidljivo da je spornu poruku 8. ožujka ove godine poslao korisnik ikiri15. Virovitička policija je, međutim, Općinskom sudu poslala rješenje u kojem piše da nisu utvrdili identitet počinitelja.

"Kad oni nisu mogli utvrditi identitet, Općinskom sudu poslao dopunu prijedloga i roku od 48 sati od Hrvatskog telekoma dobio dopis u kojem piše s čijeg je broja telefona poslana uvredljiva poruka. Osnovano sumnjam u rad policije i, vezano uz Poglavlje 23, pitam ministra Karamarka, što radi MUP. Podsjetio bih da je nedavno, u sličnom slučaju samo kod drugog visokopozicioniranog političara, slatinska policija, na temelju istog puta i istih podataka, odradila svoj posao kvalitetno pa izražavam zabrinutost da policija ovdje bila na razini svojih zadaća", rekao je Prpić prenosi virovitica.net.

Vezane vijesti

'Trpači' HDZ-ovih vreća

'Trpači' HDZ-ovih vreća

Podignute su optužnice protiv bivših čelnika ministarstava i državnih poduzeća koji su sudjelovali u aferi Fimi medija, a riječ je o bivšem ministru… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 28.06.11. 16:45

Koja budala bi ovo komentirala?


registracija
21/2/11

skyway, 28.06.11. 17:37

Kirin, pa "jubito" nije u stanju recenicu sastaviti...


registracija
21/2/11

skyway, 28.06.11. 17:37

Kirin, pa "jubito" nije u stanju recenicu sastaviti...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika