30.06.2011. / 16:22

Autor: Milan Pavlinović

Ekskluzivni koncert Dr. Johna: Majstor voodoo klavira u Boogaloo

Na europskoj turneji održat će samo pet nastupa i zagrebački koncert je rijetka prilika da čujete i (vidite) osobu koja je utjecala na raznolike bendove u proteklih pola stoljeća u rasponu od Roling Stonesa do Spiritualized

Dr. JohnDr. JohnPoznati klavirist iz New Orleansa i jedan od najveći američkih glazbenika iz 60-ih i 70-ih godina Dr. John nastupit će u zagrebačkom klubu Boogaloo 2. srpnja. Zagrebački koncert legendarnog glazbenika je prvi njegov nastup u Hrvatskoj a riječ je o ekskluzivnom događaju jer vrlo rijetko dolazi u Europu, gdje će u sklopu kratke turneje održati još samo pet nastupa.

Rođen je 1940. u New Orleansu kao Mac Rebennack i svirao je gitaru u gradski bendovima sve dok u jednoj pucnjavi nije ozlijedio prst na lijevoj ruci. Neko vrijeme je svirao bas a onda je sjeo za klavir i jedan od njegovih glavnih uzora je bio Professor Longhair, slavni pijanist iz New Orleansa.

Početkom šezdesetih Dr. John je otišao u Los Angeles i svirao kao session glazbenik za mnoge slavne bendove i pjevače, primjerice za Sonny i Cher. Krajem šezdesetih se vratio u rodni grad i uzeo pseudonim po voodoo majstoru iz 19. stoljeća Johnu Creauxu. Njegov debi album iz 1968. Gris-Gris je originalna kombinacija voodoo ritmova i tradicijske glazbe New Orleansa, rocka, psihodelije, jazza i bluesa. Dr. John je snimio u karijeri preko dvadeset albuma a nedavno je uvršten u Rock n Roll Hall of Fame.

Njegov koncert u klubu Boogaloo je rijetka prilika da čujete i (vidite) osobu koja je utjecala na raznolike bendove u proteklih pola stoljeća u rasponu od Roling Stonesa do Spiritualized.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika