01.07.2011. / 14:04

Autor: Totalsport

Fenerbahçeov Gist bio dopingiran u Partizanu

Prošlu sezonu je 24-godišnji Gist, koji igra na poziciji krilnog centra, odigrao u Partizanu, a u prvoj utakmici finala doigravanja bio je pozitivan na zabranjenu supstancu Carboxy THC, glavni sekundarni metabolit THC-a koji se stvara u tijelu nakon pušenja kanabisa

James Gist (Wikipedia)James Gist (Wikipedia)Američki košarkaš James Gist, pojačanje turskog prvaka Fenerbahçea ovoga ljeta, bio je pozitivan na doping dok je igrao za beogradski Partizan u prvoj utakmici srbijanskog finala doigravanja protiv Hemofarma, javlja B92.

Prošlu sezonu je 24-godišnji Gist, koji igra na poziciji krilnog centra, odigrao u Partizanu, a u prvoj utakmici finala doigravanja bio je pozitivan na zabranjenu supstancu Carboxy THC, glavni sekundarni metabolit THC-a koji se stvara u tijelu nakon pušenja kanabisa.

Partizan je dobio tu utakmicu, a nakon toga je osvojio naslov prvaka Srbije.

Američkom košarkašu, koji nije tražio analizu B-uzorka, prijeti kazna od opomene do dvogodišnje suspenzije.

Podsjećamo, u momčadi Fenerbahçea, koju vodi bivši hrvatski izbornik Neven Spahija, nastupaju trojica hrvatskih reprezentativaca: Bojan Bogdanović, Roko Leni Ukić i Marko Tomas.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika