03.07.2011. / 20:21

Autor: Totalsport

Čech: Villas-Boas bi mogao biti naš Ferguson

Čeh također drži da bi njegovom novom menadžeru u obnašanju svoje dužnosti jako moglo pomoći ranije iskustvo na Stamford Bridgeu, kada je bio asistent Joseu Mourinhu

Petr ČechPetr ČechPetr Čech, češki vratar Chelseaja, smatra da bi novi trener kluba sa Stamford Bridgea, 33-godišnji Andre Villas-Boas mogao u tom klubu ostvariti jednako dugu karijeru kao i Sir Alex Ferguson u Manchester Unitedu.

Ferguson je na klupu Manchester Uniteda sjeo 1986. godine, te je u tom klubu od najvažnijih trofeja osvojio 12 naslova prvaka Engleske, pet FA Cupova, četiri Carling Cupa, dvije Lige prvaka i jedan Kup pobjednika kupova.

U Chelseaju se, pak, u eri Romana Abramoviča u osam godina promijenilo sedam trenera, iako je bilo dosta uspjeha.

Čech vjeruje da bi s Villas-Boasom tom trendu mogao stići kraj.

- Teško je objasniti zbog čega je u Chelseaju bilo toliko puno promjena na klupi. No, sada imamo vrlo mladog menadžera i nadam se da bi on mogao ostati trener ovog kluba 25 godina, kao i Ferguson u Manchester Unitedu.

Čeh također drži da bi njegovom novom menadžeru u obnašanju svoje dužnosti jako moglo pomoći ranije iskustvo na Stamford Bridgeu, kada je bio asistent Joseu Mourinhu.

- Andre je odličan izbor za Chelsea. Mlad je, ali je već dokatao da može voditi klub do velikog uspjeha. Poznaje engleski nogomet i prilike u našem klubu, što će mu biti od velike pomoći. Mi, igrači znamo njega, a zna i on nas iz vremena dok je pomagao Mourinhu. Andre je tada radio fantastičan posao u analizi naših suparnika, što nam je bilo od velike pomoći. Uvjeren sam da će opet raditi svoj posao fantastično - zaključio je Čech.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika