Objavljeno u Nacionalu br. 816, 2011-07-05

Autor: Robert Bajruši

SVE ZA EUROPSKU UNIJU, EUROPSKU UNIJU NIZAŠTO

Doznajemo: Izbori 27. studenog kako bi premijerka potpisala pristupni ugovor

Malobrojni su podržali tu odluku, a većina smatra kako je izbore trebalo dogovoriti za sredinu listopada, kada će građani još uvijek osjećati pozitivne učinke turističke sezone

Jadranka Kosor namjerava raspisati parlamentarne izbore za 27. studenog i za taj datum će zatražiti podršku ostalih koalicijskih partnera, doznaje Nacional od bliskog suradnika predsjednice hrvatske vlade.

NO IZGLEDA KAKO je izbor Jadranke Kosor da izbore treba održati potkraj studenoga iznenadio i dobar dio HDZ-ovih političara. Malobrojni su podržali tu odluku, a većina smatra kako je izbore trebalo dogovoriti za sredinu listopada, kada će građani još uvijek osjećati pozitivne učinke turističke sezone. Neki od njenih suradnika idu tako daleko da u privatnim razgovorima ističu kako joj je netko podvalio kada ju je uvjerio da je 27. studenog najbolje vrijeme za izlazak na birališta. Iz perspektive Jadranke Kosor, stvari stoje drukčije, i razlog takve odluke treba tražiti u pregovorima s Europskom unijom. Završetak pregovora najveći je uspjeh u premijerskom mandatu Jadranke Kosor, i ona ga želi kapitalizirati.

Po svemu sudeći, 9. prosinca bit će potpisan Pristupni ugovor, i premijerka Kosor po svaku cijenu želi biti jedna od potpisnica. Održe li se izbori 27. studenog, njezin potpis će se naći na tom dokumentu, čak i ako bude poražena jer novu vladu nije moguće formirati u samo desetak dana. Da se, primjerice, izbori održavaju 13. studenog ili u listopadu, Pristupni ugovor s Europskom unijom gotovo sigurno potpisao bi novi premijer, a to, moguće je, neće biti Jadranka Kosor.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
2/6/11

stereo, 05.07.11. 07:10

U malo kojoj državi jedna namještenica ima toliko ovlasti. Opozicija bi zaista iz svega mogla izvući pouku.
Stranačka pripadnica koja nije direktno izabrana na parlamentarnim izborima kroji gaće četri milijuna ljudi
Jedna stranka koje je umješana u sve najveće i pljačke vlastitog naroda kroji gaće četri milijuna ljudi.
Predsjednik jedne stranke sjedi u zatvoru zbog pljačke i čeka izručenje matičnoj državi, dok ta ista stranka kroji gaće četri milijuna ljudi.
Generali koji su u ratu radili po uputama te iste stranke optiženi na sudu za najveća kaznena dijela protiv čovječnosti i običaja ratovanja.
Po zahtjevu pojednih pripadnika te iste stranke uhapšenici nakon priznanja najvećih kaznenih dijela u toku rata oslobođeni optužbi.

Ljudi moji pa što je ovo, dokle ovako


registracija
15/8/09

vergilia, 05.07.11. 08:21

Izigrati će ona i svoju vlastitu stranku jer joj je bitna jedino njezina osobna promocija - kad HDZ izgubi izbore, ona će se ugurati i uhljebiti u nekom EU- tijelu, zato joj je bitno da se šepuri s tim potpisivanjem. Ostaviti će državu na cjedilu kao što je ostavio Sanader i prepustiti drugima da tu državu vade iz govna, a ona će pobirati lovorike za lovu koju ćemo dobivati od EU. Kao da tu lovu ne bi dobili i bez Kosorice. Ma, fuj, koji sajam taštine, koje licemjerje, koji cinizam!


registracija
31/1/10

STTony, 05.07.11. 10:12

vergilija, nadam se ipak da će dotična Ja-Jaca prije završiti u Remetincu sa svojim kolegama kriminalcima i to na dugo, dugo vremena.


registracija
5/7/11

kristina15, 05.07.11. 20:52

STEREO: Ti si ZAKON! Svaka čast! Molim te ostavi mail da ti se mogu javiti! Bolji i pametniji komentar nije duuugo osvanuo! Pozdrav, hvala!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika