05.07.2011. / 14:13

Autor: Hina

New York Post: SAD odustaje od optužbe protiv Strauss-Kahna!

Američki tužitelji odbacit će optužbu za silovanje protiv bivšega direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna kad se on za dva tjedna pojavi na ročištu, a možda i prije, a sve zbog sumnji u vjerodostojnost navodne žrtve, objavio je u utorak New York Post.

Dominique Struss-KahnDominique Struss-KahnAmerički tužitelji odbacit će optužbu za silovanje protiv bivšega direktora Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Kahna kad se on za dva tjedna pojavi na ročištu, a možda i prije, a sve zbog sumnji u vjerodostojnost navodne žrtve, objavio je u utorak New York Post.

List prenosi izjavu neimenovana istražitelja koji kaže kako je odbacivanje optužbe "sigurno". "Svi znamo da se slučaj ne može održati", objavio je New York Post njegove riječi.

"Njezina je vjerodostojnost sada tako slaba da znamo kako s njom ne možemo voditi slučaj", rekao je o gvinejskoj sobarici koja je Strauss-Kahna optužila da ju je pokušao silovati u luksuznome hotelu na Manhattanu.

Strauss-Kahn (62) uhićen je 13. svibnja na newyorškom aerodromu JFK, a poslije je podnio ostavku na mjesto direktora Međunarodnog monetarnog fonda.

No otkriveno je da je navodno silovana žena već prije lagala o silovanju u Gvineji kad je tražila azil u SAD-u, a mijenjala je i iskaz o tome što se događalo nakon incidenta u Strauss-Kahnovu apartmanu. Sve to dovelo je njezinu vjerodostojnost u pitanje.

Vezane vijesti

Strauss-Kahn pod istragom zbog prostitucije

Strauss-Kahn pod istragom zbog prostitucije

Bivši predsjednik Međunarodnog monetarnog fonda, Dominique Strauss-Kahn, pod istragom je francuske policije zbog navodne upletenosti u lanac… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika