06.07.2011. / 08:11

Autor: Hina

Oslobođeno troje iz 'velikog maestra'

U prvom postupku na zagrebačkome Županijskom sudu u svibnju 2009. Petlevski je osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora, a odvjetnica Piplović i njezin partner Jandriček na godinu i tri mjeseca.

Asja Piplović: Photo: Sanjin Strukić/24sataAsja Piplović: Photo: Sanjin Strukić/24sataTroje optuženih iz korupcijske afere 'veliki maestro' - bivši šef Odjela nekretnina Hrvatskoga fonda za privatizaciju Igor Petlevski, istarska odvjetnica Asja Piplović i poduzetnik Mladen Jandriček, kojima je Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu, na ponovljenom suđenju na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu danas su oslobođeni optužbe kojom ih se teretilo za nezakonitosti u slučaju zemljišta Facinke.

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo najavilo je žalbu koju će uložiti po primitku pisanog otpravka presude kojom je Općinski kazneni sud u Zagrebu troje optuženih oslobodio optužbe da su izdavali i neovlašteno pribavljali poslovne tajne te da su zlouporabili položaj i ovlasti.

U priopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, objavljenom večeras na internetskim stranicama DORH-a, ističe se kako je nepravomoćna oslobađajuća presuda donesena nakon što je sud odbio ključni dokazni prijedlog da se preslušaju snimke razgovora između suoptuženika, smatrajući ga nevažnim.

U prvom postupku na zagrebačkome Županijskom sudu u svibnju 2009. Petlevski je osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora, a odvjetnica Piplović i njezin partner Jandriček na godinu i tri mjeseca.

No, Vrhovni sud je lani u ožujku ukinuo taj dio presude u slučaju veliki maestro.

Predmet je potom od USKOK-a preuzelo Općinsko državno odvjetništvo, koje je za sve troje optuženih tražilo kaznu od po godinu i deset mjeseci zatvora. Teretilo ih je za zloporabe položaja i ovlasti prilikom natječaja za prodaju vrijednog zemljišta Facinke u Poreču i poticanje na te zloporabe.

Inače, pravomoćnom presudom Vrhovnoga suda u slučaju veliki maestro bivši potpredsjednik HFP-a Josip Matanović osuđen je na 11 godina zatvora, a bivšem potredsjedniku tog fonda Robertu Peši osuđujuća dvogodišnja presuda je ukinuta, kao i Petlevskom, Piplović i Jandričeku. Zagrebačkom odvjetniku Juraju Parazajderu potvrđena je trogodišnja zatvorska kazna te oslobađajuće presude višem savjetniku u tom fondu Darku Mrkonjiću i osječkom poduzetniku Mani Mediću.

Vezane vijesti

Suđenje Čačiću zbog nesreće u Mađarskoj nastavlja se 21. lipnja

Suđenje Čačiću zbog nesreće u Mađarskoj nastavlja se 21. lipnja

Treće ročište prvom potpredsjedniku Vlade i ministru gospodarstva Radimiru Čačiću zbog izazivanja prometne nesreće s dvije poginule osobe u Mađarskoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika