06.07.2011. / 20:06

Autor: Hina

Posljedice danske odluke: Norveška postrožila kontrolu granice sa Švedskom

Norveška, koja je dio Schengenskog prostora, postrožila je kontrolu svoje granice sa Švedskom, potvrdio je u srijedu norveški ministar pravosuđa Knut Storberget nakon što je i Danska ponovo uspostavila trajnu carinsku kontrolu s Njemačkom i Švedskom..

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNorveška, koja je dio Schengenskog prostora, postrožila je kontrolu svoje granice sa Švedskom, potvrdio je u srijedu norveški ministar pravosuđa Knut Storberget nakon što je i Danska ponovo uspostavila trajnu carinsku kontrolu s Njemačkom i Švedskom..

"Postrožili smo kontrolu granice u Svinesundu, na jugu zemlje. To nam pomaže u borbi protiv kriminala i omogućava nam da uhvatimo ilegalne imigrante", objasnio je Storberget.

Iako nije članica EU-a, Norveška je članica europskog schengenskog prostora koji omogućuje slobodan protok ljudi i dobara, ali Srorberget tvrdi da je najnovija mjera "potpuno u skladu sa Schengenskim sporazumom.

Danska je donijela odluku o raspoređivanju 50 carinskih djelatnika na granicama s Njemačkom i Švedskom, ali je istaknula da će pri tom poštovati zakone EU-a i da to neće dovesti do poremećaja kod prelaska granice, što je naišlo na velike kritike u EU-u i protumačeno kao ponovno uvođenje graničnih kontrola unutar schengenskog prostora.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika