08.07.2011. / 12:41

Autor: Totalsport

Agassi od subote u Kući slavnih

- Zaista sam počašćen što ću se pridružiti najvećim teniskim imenima svih vremena

Andre AgassiAndre AgassiOsmerostruki osvajač Grand Slam naslova, danas 41-godišnji Andre Agassi, u subotu će biti primljen u Međunarodnu tenisku Kuću slavnih u američkom Newportu.

Agassi spada među samo sedmoricu tenisača koji su kroz karijeru osvajali naslove na sva četiri Grand Slam turnira. Proveo je 101 tjedan na vrhu ATP ljestvice, a vlasnik je i zlatne olimpijske medalje iz Atlante 1996.

- Zaista sam počašćen što ću se pridružiti najvećim teniskim imenima svih vremena. Tenis mi je dao sve u životu. Dao mi je moju suprugu (Steffi Graf, op.a.). Moja teniska karijera također mi je dala priliku da utječem na tuđe živote - rekao je Agassi.

Svečana ceremonija primanja u Kuću slavnih održat će se uoči polufinalnih mečeva ATP turnira u Newportu koji se igra na travnatoj podlozi.

Tijekom karijere "veličanstveni ćelavac" je osvojio 60 naslova, od čega četiri Australian Opena (1995., 2000., 2002., 2003.), dva US Opena (1994., 1999.), te po jedan Wimbledon (1992.) i Roland Garros (1999.). Trijumfom u potonjem, Roland Garrosu, postao je prvi tenisač kojem je uspjelo osvojiti naslove na sva četiri Grand Slama na tri različite podloge, tvrdoj, travi i zemlji.

Agassijeva supruga Steffi Graf u Kuću slavnih primljena je 2004. godine.

Vezane vijesti

Karlović dobio pozivnicu za Newport

Karlović dobio pozivnicu za Newport

Dobre igre posljednjih tjedana i svjetski rekord u brzini servisa (251 km/h) koji je ostvario tijekom dvoboja Davis Cupa protiv Njemačke u Zagrebu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika