08.07.2011. / 17:32

Autor: Hina , Nacional.hr

Božinović o uhićenju Kruljca: 'Kopnena vojska redovito funkcionira'

Policija je potvrdila da je u tijeku kriminalistička obrada, ali pojedinosti nisu otkrivene jer je riječ o predmetu u nadležnosti USKOK-a, u kojemu se za sada također nisu mogle dobiti nikakve pojedinosti o uhićenju

Ministar obrane Davor Božinović potvrdio je danas novinarima, uoči Croatia Summita u Dubrovniku, da njegovo ministarstvo još nije dobilo službenu obavijest o uhićenju zapovjednika Hrvatske kopnene vojske (HKoV) general pukovnika Mladena Kruljca te da će kad je dobije, poduzeti ono što bude dužno, prema zakonu.

"Ministarstvo obrane još nema službenu obavijest o uhićenju generala Kruljca. Kad je dobijemo, onda ćemo poduzeti radnje koje smo dužni poduzeti u skladu sa zakonom i ovisno o tome što će biti u toj obavijesti", rekao je.

Božinović je kazao da kopnena vojska redovito funkcionira. "Kopnena vojska, sustav zapovijedanja redovito funkcionira. U ovome trenutku dužnost zapovjednika obnaša zamjenik zapovjednika brigadni general (Zvonko) Peternel", rekao je.

Kruljac je idući tjedan trebao ići na obilježavanje 15. godišnjice suradnje nacionalne garde Minnesote i hrvatskih oružanih snaga. "Načelnik stožera general (Drago) Lovrić i ja bit ćemo ondje", rekao je Božinović.

Zapovjednik Kopnene vojske HV-a general Mladen Kruljac uhićen je po nalogu USKOK-a. Policija je potvrdila da je u tijeku kriminalistička obrada, ali pojedinosti nisu otkrivene jer je riječ o predmetu u nadležnosti USKOK-a, u kojemu se za sada također nisu mogle dobiti nikakve pojedinosti o uhićenju.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 08.07.11. 17:46

Laze kao pas! Ne hapsi se samo tako vojne zapovjednike!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika