11.07.2011. / 11:17

Autor: Nacional.hr

Zlatko Sudac u minusu od 435.000 kuna

Pretpostavlja se kako je najveća dobit tvrtke Joshua upravo počivala na seminarima koje je vodio velečasni Sudac

Tvrtka velečasnog Zlatka Sudca, Joshua, završila je prošlu godinu, nakon oporezivanja, u minusu od 435.000 kuna, otkriva Jutarnji list. U 2010. Sučeva tvrtka imala je ukupni prihod od samo 60.000 kuna. Ukupni rashod tvrtke iznosio je 495.000 kuna te je nakon oporezivanja tvrtka završila godinu u minusu 435.000 kuna, vidljivo je iz završnog financijskog obračuna tvrtke za 2010. godinu. U 2008. godini, kada je tvrtka Joshua osnovana, prihodi su iznosili oko pola milijuna kuna.

Godinu dana kasnije Joshua je uprihodila čak 2,8 milijuna kuna. Sučev prijatelj, redatelj Jakov Sedlar, kaže da velečasni već godinu i pol dana u Hrvatskoj nije održao ni jednu duhovnu obnovu. Održao ih je samo nekoliko u inozemstvu - Austriji, Švicarskoj te Bosni i Hercegovini. 'Prihodi tvrtke očito su pali jer nije imao nikakve projekte u 2010, ali zato je godinu dana prije objavio knjigu i CD, no o samom poslovanju tvrtke ne znam mnogo. Međutim, nadam se da će Sudac uskoro opet početi sa seminarima, nedavno mi je rekao da mu je župan obećao da će najesen opet moći početi s duhovnim obnovama', kazao je Sedlar za Jutarnji list.

U travnju ove godine Sudac je otkrio kako ima problema s 'određenim lobijem' koji mu zabranjuje organizaciju seminara duhovne obnove, odnosno, odbija mu ustupiti prostor. "Ne tražite mene za seminare, tražite biskupe. Obratite se Bozaniću i Hrvatskoj biskupskoj konferenciji", rekao je Sudac. Pretpostavlja se kako je najveća dobit tvrtke Joshua upravo počivala na seminarima koje je vodio velečasni Sudac.

Vezane vijesti

Sudac: 'Premijerka je dobra žena, godinama je plaćala braniteljima odlaske na...

Sudac: 'Premijerka je dobra žena, godinama je plaćala braniteljima odlaske na moje seminare'

Levitirajući velečasni Zlatko Sudac uspio je na tren pobjeći cenzorskim šapama Majke Crkve, koja mu je zabranila održavanje seminara za duhovnu… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 11.07.11. 14:20

Uzgajanje frizure, oblikovanje bradice, pedikura manikura, usmrkavanje kojecega, sve je to nas Sudac


registracija
16/5/11

lambda, 11.07.11. 15:37

@ Kinezojapanac
haha
to i ja pomislio..... taj je na razne pedikure potrošio barem pola od ovog iznosa u minusu


registracija
15/11/06

rimaz, 11.07.11. 15:43

Što je to duhovna obnova? Tko nju zapravo treba? Oni kojima je duh nestao ili popustio? Očito da je na ova pitanja odgovor znao temeljiti Sudac. Toliko znao da je od njega napravio posao. A klijenti su mu bili ljudi posrnulog duha spremni platiti da vide iscrtanog, naperlitanog i k tome još velečasnog, a i samouzvišenog presvijetlog Sudca, te da slušaju njegov "mili" glas koji otvara sva vrata zemaljskog, a i onog drugog raja. I tako, sve na rate jer od jedne seanse "duhovna obnova" nije uspjela. Treba nekoliko puta.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika