Objavljeno u Nacionalu br. 817, 2011-07-12

Autor: Ivan Starčević

Luka Bebić upotrebljava krivi retardant

Odsklizao je u besmisao vlastita izraza da "prijedlog nije dobio potrebitu većinu glasova". Hrvati govore da je većina potrebna, a ne potrebita, jer potrebita znači siromašna, ali što se može kad predsjednik Hrvatskoga sabora ne zna govoriti hrvatski

EXKLUZIV TABLOID
Četvrtak, RTL TV, 18.00

Ovogodišnja hrvatska filmska senzacija je režiserka Irena Škorić u čijoj erotskoj komediji "7sex7" vrlo mlada i vrlo lijepa glumica stojeći, naslonjena malo ukoso na lijevi lakat, vrlo prikladno lagano nagnuta prema naprijed, odjevena, usred razgovora lijepo otpusti grudnjak i izloži sadržaj. Lijep prizor toliko je svake hvale vrijedan da je, uvjeravaju nas borci za ljudska prava s RTL TV-a, zabranjen na Youtubeu. U edukativne svrhe, da nas se poduči što se sve tamo cenzurira, vidjeli smo još mnogo toga, u izvedbi cvijeta hrvatskog glumišta. Nekim sretnim slučajem sve je to dospjelo pred zahvalne oči.



SJEDNICA SABORA
Petak, HRT 2, 11.55


Jedno milijardu puta danas smo od predsjednika Hrvatskoga sabora g. Luke Bebića u izravnom prijenosu čuli da "prijedlog nije dobio potrebitu većinu glasova". To na hrvatskom znači da prijedlog nije dobio sirotu većinu glasova. Nemajući pojma o tome što govori i sramoteći svojom nepismenošću Hrvatski sabor, predsjedavajući Bebonja, notorni barba Retardant, cijelo nam je jutro tu rečenicu zabijao u glavu. Kad bi to bila daska, onda bi riječ "potrebito" bila čavao koji viri iz nje. Prosječan TV- pretplatnik mogao se danas do mile volje cijelo jutro uvjeravati da predsjedavajući pojma nema da je potrebit prastara rvacka riječ koja znači siromašan. Jadni mi, baš nam je lijepo.

Opijen nekom svojom sitnom vlašću nad ljudima, vječno potrebiti Bebonja i po hrvatskom jeziku ureduje kao da su mu to Rvacke željeznice ili neka druga javna ustanova u koju udomljuje nekoga iz gomilice uvaženih Retardanata. Uvijek oprezan, ovaj put je za saborskom govornicom upotrijebio krivi retardant i sa 150 na sat odsklizao u besmisao. Reći na hrvatskom da prijedlog nije dobio potrebnu većinu, e to mu se učinilo nekako nedostojno časti na koju misli da se uspeo, tj. uzverao. Dragi barba Luka, fala Bogu, dobro smo, ne tražimo da nas zaposlite. Pred vama je novi izazov. Postanite uzor svakom stolaru i tesaru: kliješta u ruke, pa iz daske kojom nas već 40-ak godina mlatite, izvadite bar čavao.

DNEVNIK PLUS
Subota, HRT 1, 20.14


Sastali su se u Dubrovniku predsjednici vlada iz bijeloga svijeta. Ovaj blagi prilog dubrovačkom kongresnom turizmu zove se "Croatia Summit". Cijeli pregled dvo-trodnevnih događaja trajao je ne baš uobičajenih šest minuta, na čemu smo beskrajno zahvalni, a dosta govori o živosti obuhvaćenih zbivanja. Dnevnici plus znaju trajati plus-minus i po pola sata. Najprije je govorila naša predsjednica Vlade, ali na hrvatskom. Ode šest minuta zabave. Lijepo se mogla prihvatiti engleskog, da vidimo kako od onog prvog besramno hrabrog izleta u minsko polje anglistike, nije napredovala ni za jotu. A i da se svi malo razonodimo, kad već ničeg smiješnog nema na programu otrovno lijenog HRT-a.

RTL DANAS
Nedjelja, RTL TV, 18.30


Uvijek hitre komercijalne TV ovaj put nisu dospjele do mnogih prijatelja generala Gotovine. Morali smo se zadovoljiti opsežnom izjavom majora Kontraobavještajne službe JNA da se na izlasku iz haškog zatvora izgrlio i izljubio s g. Antom Gotovinom. Dok se prijatelji ne jave s ponekim oštrim demantijem, ostaje da je glupo od RTL TV-a toliko prostora dati monstrumu kojega su stvorili Tito i Staljin, a toliko malo onima koji traže da se sudi njegovu šefu.

OTVORENJE DUBROVAČKIH
LJETNIH IGARA
Nedjelja, HRT 2, 21.01

Danko Volarić, traljavi realizator pompozno potpisan kao "redatelj", svoj je posao obavio vrijeđajući nas gledatelje, da o vrijeđanju onih koji su osmislili scenarij i ne govorimo. Neoprostivo je da nismo vidjeli trenutak u kojem knez skida periku, glupo je i da pratimo kako dvojica polako spuštaju zastavu Libertas, od zelenaca na vrhu tornja ka zemlji, a ne vidimo kad je zastava dodirnula tlo i kad se prema visokom jarbolu na Orlandovu stupu počinje uspinjati nova zastava Libertas. Nemušti Volarić potrudio se i glumce koji govore snimati s leđa, što je bezočna drskost na koju imaju pravo samo veterani HRT-a. Vrijeme je da se dotičnom Volariću, realizatoru traljavo realizirana izravnog prijenosa, Rvacka Televizija zahvali na njegovim dubrovačkim uslugama. Neka realizira bilo što, a u Dubrovnik, našu svetinju, neka dođe na sunčanje, o našem trošku, da pocrni. Ove godine je, ako ima obraza, gadno pocrvenio.

Vezane vijesti

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

Nemam ništa protiv homofobije, ako je unutar 4 zida

DNEVNIK 3 Srijeda, HRT 1, 23.03 “Na Braču sam. Inače, Sinišu Kovačića je nemoguće braniti, sjećam se kako je nemoralno napao svoju kolegicu Anu… Više

Komentari

registracija
6/7/11

mariandr, 13.07.11. 01:45

Konačno opet doma ! Bravo za tekst ,užitak ga čitati.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika