12.07.2011. / 12:14

Autor: Totalsport

EP u jedrenju: Kljaković Gašpić vodi u klasi Finn

Sada nas očekuju vjetrovitiji dani, vidjet ćemo kako će ići dalje - kaže Ivan

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaIvan Kljaković Gašpić preuzeo je vodstvo u klasi Finn na Europskom prvenstvu u Helsinkiju, Marin Mišura je šesti, dok su Šime Fantela i Igor Marenić treći u klasi 470. Prvenstvo je stiglo do polovice natjecanja.

Ivan Kljaković Gašpić pokazao je trećeg dana prvenstva zašto je dvije godine zaredom europski prvak, a dvije godine prije toga doprvak Europe u klasi Finn. U vrlo teškim uvjetima za jedrenje, po laganom i promjenjivom vjetru, Ivan je pobijedio prvi plov, dok je u drugom bio drugi, te tako preuzeo vodstvo.

- Dobar dan, lagan vjetar, teško za jedrenje. Dobro sam startao i bio sam brz pa sam mogao kontrolirati situaciju. Jedrio sam zaista smireno i pametno tako da sam jako zadovoljan. Sada nas očekuju vjetrovitiji dani, vidjet ćemo kako će ići dalje - kaže Ivan.

Sjajno je bilo u prvom plovu dana u cilju vidjeti kako CRO-jedro ulazi prvo, a potom i drugo! Marin Mišura bio je drugi. U drugom plovu Marin je zabilježio peto mjesto i nakon tri dana zauzima šesto mjesto. Dobro jedri i Josip Olujić koji je 30. ukupno, te drugi među juniorima.

Šime Fantela i Igor Marenić u muškom 470 malo su se mučili na regatnom polju, izgubili su nešto bodova, međutim i dalje su u vrhu, četvrti u ukupnom poretku, odnosno ono što je važnije u ovom trenutku - treći među Europljanima.

U ženskoj konkurenciji klase 470 Enia Ninčević i Romana Župan su 29., dok su Pavle Kostov i Petar Cupać 25. u 49er-u.

Plov za odličja za klasu Finn na rasporedu je 14. srpnja, a za 470 15. srpnja.

Vezane vijesti

Poznati svi prvaci Otvorenog prvenstva Hrvatske

Poznati svi prvaci Otvorenog prvenstva Hrvatske

Zadnjeg dana Otvorenog Prvenstva Hrvatske za olimpijske klase nije se jedrilo. Prvaci Hrvatske su Šime Fantela i Igor Marenić, Ivan Kljaković Gašpić,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika