13.07.2011. / 07:59

Autor: Hina

Ubojstvo Amine Šabanagić

Obnovljen slučaj u BiH iz 2004.: Paravinja odgovoran za neriješeno ubojstvo?

Amina Šabanagić, tada 21-godišnjakinja, je prije sedam godina pronađena zadavljena i bačena u potok iza muslimanskog groblja Greda u Sanskom Mostu

Policija unsko-sanske županije obnovila je sedam godina star slučaj ubojstva 21-godišnje djevojke Amine Šabanagić sumnjajući da bi ubojica mogao biti Dragan Paravinja kojega se tereti za otmicu i silovanje Antonije Bilić, objavila je u utorak u večernjem dnevniku Federalna televizija (FTV).

Načelnik Sektora kriminalističke policije Unsko-sanske županije Marijan Šimić izjavio je da ubojstvo u Sanskom mostu podsjeća na zločine za koje se tereti Paravinju zbog čega su prije nekoliko dana uzeli uzorke njegovog DNK-a.

Amina Šabanagić, tada 21-godišnjakinja, je prije sedam godina pronađena zadavljena i bačena u potok iza muslimanskog groblja Greda u Sanskom Mostu. Unatoč opsežnoj istrazi i ispitivanju nekoliko stotina osoba ubojica nije ni nakon sedam godina otkriven.

Šimić je pojasnio kako je istraga ponovo pokrenuta te će se po okončanju znati je li točna pretpostavka da je Paravinja povezan i sa ubojstvom Amine Šabnagić.

Paravinja se jučer pred Osnovnim sudom u Sokolcu suočio s djevojkom koja tvrdi da ju je pokušao silovati 2002. godine a javnost je iz tog dijela suđenja bila isključena.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika