13.07.2011. / 10:55

Autor: Totalsport

UEFA prihvatila osumnjičene turske klubove u Ligu prvaka

"Prema informacijama koje je UEFA dosad dobila ništa se ne kosi s statutima i pravilima koje bi uvjetovale odbijanje nastupa klubovima koji su trenutno pod istragom u Turskoj", stoji između ostalog u priopćenju UEFA-e

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaEuropska nogometna federacija (UEFA) potvrdila je da će turski klubovi Fenerbahçe i Trabzonspor, čiji se predsjednici sumnjiče za namještanje utakmica, imati pravo nastupa u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Turski nogometni savez objavio je u ponedjeljak navečer da neće pokretati postupak protiv aktualnog prvaka (Fenerbahçe) i doprvaka (Trabzonspor) prije podizanja eventualnih optužnica u kladioničarskoj aferi. Tako su iz saveza predložili i UEFA-i da im se dotad dozvoli ulazak u najelitnije klupsko nogometno natjecanje.

"Ovo je kompliciran slučaj koji se još razvija. Prema informacijama koje je UEFA dosad dobila ništa se ne kosi s statutima i pravilima koje bi uvjetovale odbijanje nastupa klubovima koji su trenutno pod istragom u Turskoj", stoji između ostalog u priopćenju UEFA-e.

Iz krovnog tijela europskog nogometa također su dodali da prate razvoj situacije u istrazi na dnevnoj bazi, te da su u konstantnom kontaktu s Turskim savezom.

Turski prvak Fenerbahçe ima pravo direktnog nastupa u Ligi prvaka, dok će Trabzonspor nastup u skupinama tražiti kroz treće pretkolo čiji će ždrijeb biti održan u petak.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika