13.07.2011. / 16:30

Autor: Hina

Pančić: Treba ispitati uvjete gradnje objekata kojima se služi vojna elita

Saborski zastupnik Hrvatskih socijaldemokrata Ivica Pančić pozvao je danas ministra obrane Davora Božinovića da ispita uvjete pod kojima su izgrađeni apartmani na Malom Lošinju te reprezentativni objekti za odmor u Gakovu i Kuparima, a koje, tvrdi, privatno koristi vojna elita i njihovi prijatelji.

Ivica PančićIvica PančićSaborski zastupnik Hrvatskih socijaldemokrata Ivica Pančić pozvao je danas ministra obrane Davora Božinovića da ispita uvjete pod kojima su izgrađeni apartmani na Malom Lošinju te reprezentativni objekti za odmor u Gakovu i Kuparima, a koje, tvrdi, privatno koristi vojna elita i njihovi prijatelji.

"Opće je poznata stvar da ti objekti služe za privatne interese pojedinih generala", rekao je Pančić na konferenciji za novinare u Saboru.

Po informacijama koje je, kako tvrdi, dobio iz MORH-a, stanje je posebno dramatično na Malom Lošinju, gdje se u uvali Kovčanje gradio objekt mimo dozvola.

"Treba ispitati zašto se nelegalno gradilo i po kojoj cijeni", rekao je Pančić, koji, kaže, da su "cijene uvećavane dva-tri puta, da su dolazile po dvije-tri fakture za isti obavljeni posao što se onda kasnije, naknadno pokušavalo uskladiti s nekakvim ranije predviđenim financijskim okvirom". Znači, kao što su se autoceste gradile po nekoliko puta uvećanim cijenama, isto tako se koristila i vojna mehanizacija, rekao je dodavši kako je o tom kriminalu pisao i ministru obrane Davoru Božinoviću.

Odgovoreno mu je, kaže, kako se objekti u vojarni Kovčanje izgrađeni "po svim propisima, gotovo savršeno", ali i bez ijedne riječi o upitanom - tko je gradio, kako se gradilo i po kojoj cijeni.

Nezadovoljan odgovorom, Pančić poziva ministra da ispita kako je moguće "da odabrana elita banči novac hrvatskih poreznih obveznika kao da žive u nekoj zapadnoazijskoj državi gdje je kasta generala nedodirljiva, dok istodobno vlada, čiji je član, najavljuje oštru borbu protiv korupcije".

Pančić je upozorio i na nepravilnosti u dodjeli stanova u MORH-u, koji, kaže, dijeli stanove civilnim osobama i tajnicama probranih generala i visokih vojnih časnika, koje oni zatim otkupljuju, dok pripadnici Hrvatske vojske koji su u službi 20 godina, još nemaju riješeno stambeno pitanje.

"Neka ovo bude povod za sustavno raščiščavanje kriminala u vojnim strukturama", zaključio je Pančić.

Vezane vijesti

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH: Nikog nismo silili na misu

MORH je na svojim web stranicama objavio reagiranje na navode objavljene na internet stranicama Sindikata državnih i lokalnih službenika i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika