14.07.2011. / 11:48

Autor: Totalsport

Copa America, video: Pato i Neymar odveli Brazil u četvrtfinale

Loše odigrana završnica spustila je Paragvaj na treće mjesto u skupini i donijela mu okršaj protiv Brazila u četvrtfinalu

NeymarNeymarPo dva gola Alexandrea Pata i Neymara bila su dovoljna Brazilu za pobjedu 4-2 protiv Ekvadora i prvo mjesto u skupini B Copa Americe. Paragvaj i Venezuela odigrali su neodlučeno 3-3.

Nakon što su se domaćini Argentinci probudili tek u trećem kolu Cope, isto je uspjelo i Brazilcima. Dva uvodna remija protiv Venezuele i Paragvaja otvorila su sumnju u mogućnosti branitelja naslova, ali pobjeda protiv Ekvadora u srijedu u Cordobi vratila je optimizam navijačima "seleçaa".

Nije, međutim, sve teklo glatko ni protiv Ekvadora koji se ovim porazom oprostio od natjecanja. Pato je u 27. minuti zabio glavom nakon ubacivanja Andrea Santosa, ali je samo deset minuta kasnije, poslije slabe reakcije Julija Cesara, izjednačio Felipe Caicedo. Napadač Levantea je još jednom vratio Ekvador u igru pogotkom u 58. minuti, točno deset minuta nakon što je Neymar iskoristio dodavanje Gansa za 2-1.

Treću prednost Brazil napokon nije ispustio nakon što je Pato u 60. minuti zabio iz blizine. Konačnih 4-2 je postavio Neymar u 71. minuti poslije ubacivanja Maicona s desne strane.

U drugoj utakmici skupine Paragvaj je u Salti ispustio dva gola prednosti protiv Venezuele. Nakon što je Cristian Riveros u 85. minuti postigao pogodak za vodstvo Paragvajaca 3-1 činilo se da je priči kraj, ali momčad Gerarda Martina je uspjela primiti dva gola u samoj završnici, najprije je u 89. minuti smanjio Nicolas Fedor, da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade izjednačio Grenddy Perozo.

Loše odigrana završnica spustila je Paragvaj na treće mjesto u skupini i donijela mu okršaj protiv Brazila u četvrtfinalu. Venezuela će, pak, na Čile, najbolju momčad skupine C. Argentina i Urugvaj, te Kolumbija i Peru čine preostala dva četvrtfinalna para.

Copa America, skupina B, 3. kolo:

Brazil - Ekvador 4-2 (Pato 27, 60, Neymar 48, 71 / Caicedo 37, 58)

Paragvaj - Venezuela 3-3 (Alcaraz 33, Barrios 62, Riveros 85 / Rondon 5, Fedor 89, Perozo 90+2)

Redoslijed: 1. Brazil 5 bodova, 2. Venezuela 5, 3. Paragvaj 3, 4. Ekvador 1

Parovi četvrtfinala:

Kolumbija - Peru

Argentina - Urugvaj

Brazil - Paragvaj

Čile - Venezuela

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika