14.07.2011. / 15:41

Autor: Nacional.hr

Paravinja opet laže: Sud u BiH potvrdio da nema bosanskohercegovačko državljanstvo

Kako je priopćeno iz Suda, Paravinjin postupak izručenja biti će pojednostavljen jer je on pristao na izručenje, a do samog izručenja on će biti smješten u ekstradicijski pritvor u kojem se nalazi od 11. srpnja

Dragan ParavinjaDragan ParavinjaSud u BiH je danas potvrdio kako Dragan Paravinja nije državljanin Bosne i Hercegovine, čime je otvoren put za njegovo izručenje Hrvatskoj.

Sud je Ministarstvu pravde BiH dostavio njegov predmet i Paravinjinu suglasnost da bude izručen Hrvatskoj. Predstoji samo da na odluku o izručenju ministar pravde BiH stavi svoj potpis.

Kako je priopćeno iz Suda, Paravinjin postupak izručenja biti će pojednostavljen jer je on pristao na izručenje, a do samog izručenja on će biti smješten u ekstradicijski pritvor u kojem se nalazi od 11. srpnja.

Podsjetimo, zahtjev za Paravinjinim izručenjem uložile su i Srbija i Hrvatska. Hrvatska zbog sumnje da je ubio Antoniju Bilić dok ga Srbija traži zbog izvršenja kazne u trajanju od četiri i pol godine zatvora.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika