15.07.2011. / 12:19

Autor: Nacional.hr

Saša Martinović novo pojačanje Medveščaka, Adam Naglich na probnom roku

Adam Naglich u Zagreb dolazi na probni rok po preporuci naših skauta i sportske agencije u Sjevernoj Americi. U Medveščaku će provesti do 8 tjedana

Saša MartinovićSaša Martinović26-godišnji obrambeni igrač Saša Martinović i 27-godišnji napadač Adam Naglich novi su igrači KHL Medveščak Zagreb. Saša Martinović potpisao je ugovor na 1 sezonu, dok će Adam Naglich kroz probni rok pokušati impresionirati stručni stožer i trenere, te si priskrbiti ugovor za sezonu.

186cm visok i 95kg težak Saša Martinović u zagrebački Medveščak stiže iz njemačkog kluba Grizzly Adams Wolfsburg koji nastupa u elitnom razredu njemačkog hokeja - DEL ligi! Saša Martinović njemački je Hrvat, čiji je stariji brat, Siniša Martinović, nastupao za reprezentaciju Hrvatske u hokeju na ledu kao vratar na četiri Svjetska prvenstva, od 2001. do 2004.

Martinović je rođen u njemačkom Füssenu, te je seniorski hokej zaigrao u istoimenom klubu u njemačkoj trećoj ligi u sezoni 2001./2002. na poziciji napadača.U Füssenu ostaje tri sezone te u sezoni 2004./2005. prelazi u momčad Hamburg Freezersa koja nastupa u DEL ligi gdje počinje igrati na poziciji braniča. U Hamburg Freezersima igra s novim-starim suigračem Alanom Letangom, ali i budućim suparnicima iz Beča - Francis Fortierom i Benoit Grattonom. U sezoni 2005./2006. iz Hamburg Freezersa Martinović prelazi u Krefeld Penguine za koje igra u sljedeće dvije sezone. U sezoni 2008./2009. Martinović prelazi u ERC Ingolstadt, dok zadnje dvije sezone igra za Grizzly Adams Wolfsburg, s kojima u svojoj posljednjoj sezoni ulazi u doigravanje s prve pozicije nakon regularnog dijela lige, dok su u finalu izgubili od budućeg prvaka, Eisbären Berlina! U 7 sezona odigranih u DEL ligi na poziciji braniča Martinović je odigrao 360 utakmica, postigao 54 boda.

„Saša Martinović dolazi u Zagreb iz snažne njemačke lige i vjerujemo da će njegovo iskustvo na pozicji braniča doprinjeti našoj obrani i igri u sljedećoj sezoni. Martinovićev odabir vezan je i uz mogućnost eventualnog osnaživanja hrvatske hokejske reprezentacije.", kratko je izjavio Markoantonio Belinić iz Medveščaka.

Adam Naglich rođen je 5. rujna 1984. u Las Vegasu, te je jedan od malobrojnih igrača hokeja rođenih usred pustinje. Naglich, koji inače igra na desnom krilu i puca s desnom palicom, proveo je dvije godine igrajući u kanadskoj juniorskoj ligi British Columbia Hockey League (BCHL), gdje je u 119 utakmica postigao 107 bodova. 2005. Naglich upisuje fakultet na University of Alaska iz Fairbanksa, gdje sljedeće četiri godine igra i hokej za sveučilišnu momčad, a u zadnjoj sezoni nosi i kapetansku oznaku „C". U četiri godine Naglich nosi dres sveučilišta na čak 145 utakmica gdje postiže 63 boda. Posljednje dvije sezone Adam Naglich igra u ligi ECHL za momčad Bakersfield, gdje u svojoj posljednjoj sezoni osvaja prvenstvo divizije, no ispadaju u četvrtfinalu konferencijskog doigravanja. U 136 utakmica za Bakersfield Condorse Naglich je postigao 95 bodova.

„Adam Naglich u Zagreb dolazi na probni rok po preporuci naših skauta i sportske agencije u Sjevernoj Americi. U Medveščaku će provesti do 8 tjedana u kojima očekujemo da stručni stožer razmotri i ocijeni njegove igrače kvalitete nakon čega, ukoliko su mišljenja pozitivna, možemo početi razgovarati o sezonskom ugovoru!", izjavio je Markoantonio Belinić iz Medveščaka i dodao „Naglich je mlad, snažan i brz igrač, a i ima podrijetlo iz Hrvatske što je za njega velika prednost. No, odluke u konačnici donosi trener i njegov tim!".

Momčadi KHL Medveščak Saša Martinović i Adam Naglich pridružit će se krajem srpnja, dok će premijeru pred zagrebačkom publikom imati na 2. memorijalnom turniru Ferdo Spajić od 2. do 4. rujna 2011. u Domu Sportova!

Vezane vijesti

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

Hokejaši Medveščaka u rujnu u pulskoj Areni

U rujnu ove godine hokejaši zagrebačkog KHL Medveščak u rimskom amfiteatru u Puli odigrat će dvije hokejske utakmice u sklopu regionalne lige EBEL. U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika