31.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

FINANCIJE

VLADA UTVRDILA PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA IDUĆU GODINU

VLADA UTVRDILA PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA IDUĆU GODINU

Hrvatska Vlada je u srijedu navečer prihvatila prijedlog proračuna za iduću godinu, i to dva tjedna prije zakonskog roka, napomenuo je ministar financija Mato Crkvenac. Ukupni rashodi i izdaci državnog proračuna za iduću godinu planirani su u iznosu 80,2 milijardi kuna, što je četiri posto više nego ove godine. Dodaju li se tom iznosu planirane otplate inozemnih zajmova i izdanih vrijednosnih papira od 7,67 milijardi kuna, državni je proračun za 2003. planiran u svoti od 87,879 milijardi kuna.
Procjene su da će iduće godine gospodarski rast doseći stopu od pet posto, da će inflacija biti oko tri posto, a u tim okrivima rast proračuna od četiri posto još uvijek osigurava smanjivanje udjela državne potrošnje u bruto domaćem proizvodu. Tekući deficit bit će iduće godine smanjen s 3,9 na 1,9 milijardi kuna, što će državi omogućiti da se manje zadužuje nego ove godine. Ministar Crkvenac navodi da su smanjeni svi tekući troškovi, a izdaci za službena putovanja bit će smanjeni čak za 30 posto. Iduće godine iz proračuna neće biti ni novih državnih automobila.
Na sjednici koja će se održati u četvrtak bit će riječi isključivo o poreznim olakšicama. Predviđa se da će Vlada odustati od toga da se porezne olakšice odobre i roditeljima odlikaša, te vrlodobrih učenika.

Vezane vijesti

SDA dosljedno protiv proračuna BiH

SDA dosljedno protiv proračuna BiH

Stranka demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA) potvrdila je u srijedu kako će ostati dosljedna u protivljenju proračunu za 2012. godinu u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika