15.07.2011. / 14:10

Autor: Nacional.hr

Odvjetnički ured proslijedio medijima Brodarčevu medicinsku i zatvorsku dokumentaciju

13. srpnja oko 5 ujutro došlo je do zastoja rada Brodarčevog srca. Liječnici ga uspijevaju oživiti, ali isto se ponavlja u 07:50 sati. Unatoč mjerama intenzivnog liječenja, Brodarac je preminuo u 08:25 sati slikom multiorganskog zatajenja, stoji u izvješću

Đuro Brodarac (arhiva)Đuro Brodarac (arhiva)Pod egidom 'ovako funkcionira Hrvatski zatvorski sustav', Zajednički odvjetnički ured Dumančić, Rajković, Martić i Dumančić odaslao je danas na redakcijske mailove dokumentaciju koja je nastala nakon uhićenja Đure Brodarca, osumnjičenika za masovno ubojstvo sisačkih civila. Spomenuti odvjetnički ured poslao je zdravstveni karton, izvješće o smrti te sudski zapisnik o dovođenju Đure Brodarca u pritvor.

Brodarac je, stoji u izvješću o smrti, priveden 21. lipnja u 17:55 sati, nakon čega ga je pregledao zatvorski liječnik. Zdravstveno stanje mu je prema izvješću bilo uredno, uz napomenu kako je od ranije imao povišeni tlak i šećer, zbog čega mu je i propisana odgovarajuća terapija koju je koristio i do dolaska u Zatvor u Osijeku. Brodarac je stalno uz sebe imao digitalni tlakomjer i mjerač razine šećera u krvi.

Upravitelj osječkog Zatvora Tomislav Cvitanušić napisao je pak kako se osumnjičenik za ratne zločine nikad nije žalio na uvjete u sobi, da je imao ventilator, krevet te je boravio u sobi s manje pritvorenika. Štoviše, piše Cvitanušić, Brodarac je bio dobro raspoložen i vedre naravi. No, 12. srpnja 2011. Brodarac se oko 7:40 sati počeo tresti u snu, nakon čega je pozvan šef odjela Miroslav Reza. Odmah je pozvana hitna pomoć, a Brodarac je do njihovog dolaska bio probuđen ali dezorijentiran i pod nadzorom medicinskog tehničara, tvrdi se u izješću.

Brodarac je prebačen u KBC Osijek na Odjel neurologije. Oko 23:05 sati pravosudni policajac javio je da mu se pogoršalo zdravstveno stanje. Pomoć mu je pružena da bi oko 23:50 sati bio premješten na kirurški odjel. Odmah je intubiran i spojen na respirator, stoji u izvještću. 13. srpnja oko 5 ujutro došlo je do zastoja rada Brodarčevog srca. Liječnici ga uspijevaju oživiti, ali isto se ponavlja u 07:50 sati. Unatoč mjerama intenzivnog liječenja, Brodarac je preminuo u 08:25 sati slikom multiorganskog zatajenja, stoji u izvješću.

Vezane vijesti

Milinović: Brodarcu je pružena najveća razina zdravstvene zaštite

Milinović: Brodarcu je pružena najveća razina zdravstvene zaštite

Ministar zdravstva Darko Milinović izjavio je danas da je kontrola okolnosti u kojima je preminuo umirovljeni general Đuro Brodarac pokazala da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika