17.07.2011. / 09:52

Autor: Hina

Osmi Harry Potter obara rekorde u Sjevernoj Americi

Osmi i posljednji nastavak iz filmskog serijala o čarobnjaku Harryju Potteru prvog je dana prikazivanja na sjevernoameričkim blagajnama utržio 92,1 milijun dolara, što je apsolutni rekord u ostvarenom prihodu u samo jednom danu prikazivanja.

Akteri filma na premijeriAkteri filma na premijeriOsmi i posljednji nastavak iz filmskog serijala o čarobnjaku Harryju Potteru prvog je dana prikazivanja na sjevernoameričkim blagajnama utržio 92,1 milijun dolara, što je apsolutni rekord u ostvarenom prihodu u samo jednom danu prikazivanja.

"Harry Potter i darovi smrti - 2. dio" time je obilato nadmašio dosadašnji rekord od 72,7 milijuna dolara od prodaje ulaznica u jednom danu koji je dvije godine držao film "Sumrak saga: Mladi mjesec", rekao je Paul Dergarabedian, čelnik tvrtke Hollywood.com Box Office.

"Doći blizu sto milijuna dolara u samo jednom danu je ostvarenje bez presedana", rekao je Dergarabedian. Ovo će vjerojatno biti prvi film iz serijala o Harryju Potteru koji će na kino blagajnama diljem svijeta zaraditi više od milijarde dolara.

Osmi Harry Potter počeo se prikazivati u četvrtak u ponoć po mjesnom vremenu u više od 4300 kina u SAD-u i Kanadi. Projekcije su trajale cijele noći.

Izvan SAD-a i Kanade, film je u 59 zemalja zaradio 75 milijuna dolara na početku kino distribucije, objavio je Warner Bros.

Vezane vijesti

Captain America gledaniji od Harryja Pottera

Captain America gledaniji od Harryja Pottera

"Captain America", film o pustolovinama superjunaka koji se bori s nacistima, uspeo se ovog vikenda na prvo mjesto najgledanijih filmova u Sjevernoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika