17.07.2011. / 10:18

Autor: Hina

Video: Spektakularna erupcija vulkana Lokon u Indoneziji

Indonezijski vulkan Lokon doživio je u nedjelju svoju najspektakularniju erupciju unazad nekoliko tjedana, izbacujući ogromne oblake pepela na 3500 metara visine, objavile su vlasti dodajući da zasad zračni promet nije ugrožen.

Vulkan je natjerao stanovnike na evakuacijuVulkan je natjerao stanovnike na evakuacijuIndonezijski vulkan Lokon doživio je u nedjelju svoju najspektakularniju erupciju unazad nekoliko tjedana, izbacujući ogromne oblake pepela na 3500 metara visine, objavile su vlasti dodajući da zasad zračni promet nije ugrožen.

"Vulkan je ponovno eruptirao jutros i radi se o najvećoj erupciji od kraja lipnja", izjavio je dužnosnik indonezijskih vulkanoloških službi Kristianto. "Zatražili smo od zračne luke da proglasi izvanredno stanje jer pepeo odlazi prilično visoko. No, zasad, letovi nisu ugroženi", rekao je on. "Vulkan je još uvijek u fazi erupcije. Ne možemo predvidjeti hoće li se vulkanska aktivnost usporiti ili će biti još erupcija".

Više od 5200 osoba pobjeglo je iz okolice vulkana od erupcije koja je počela u četvrtak izbacujući kamenje, lavu i pepeo na više od kilometar visine.

Vezane vijesti

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres 8,2 kod Sumatre

Novi potres magnitude veće od 8,0 pogodio je obalu kod indonezijske pokrajine Aceh u srijedu nekoliko sati nakon potresa 8,6 zbog kojega je oglašeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika