17.07.2011. / 11:34

Autor: Hina

Miliband pozvao na ograničenje moći News Internationala

Čelnik britanske Laburističke stranke Ed Miliband želi da nova pravila o vlasništvu medija ograniče "opasnu" koncentraciju moći u rukama medijskog magnata Ruperta Murdocha, javlja BBC u nedjelju.

Ed MilibandEd MilibandČelnik britanske Laburističke stranke Ed Miliband želi da nova pravila o vlasništvu medija ograniče "opasnu" koncentraciju moći u rukama medijskog magnata Ruperta Murdocha, javlja BBC u nedjelju.

Murdoch je imao "nezdravi" udio na tržištu koji je doveo do "zloporabe moći", rekao je Miliband za Observer.

Miliband je to izjavio u vrijeme kada Murdochova tvrtka News International objavljuje nove oglase u nacionalnim novinama u kojima najavljuje kako će postupiti glede prijestupa. Murdochove novine News of the World ugašene su zbog skandala oko prisluškivanja telefona.

"Mislim da moramo razmotriti situaciju u kojoj jedna osoba može imati u vlasništvu više od 20 posto novinskog tržišta, multimedijalnu platformu Sky i tv-kanal Sky News", rekao je Miliband pozvavši na nova pravila o vlasništvu.

"Mislim da je to nezdravo jer takva količina moći u rukama jedne osobe vodi do zloporabe... Ako se želi smanjiti zloporaba moći, onda je ta vrsta koncentracije moći prilično opasna", kazao je.

Murdochove britanske novine obećale su u nedjelju da će u potpunosti surađivati s istragom policije, koja je također pod sve većim pritiskom zbog navoda da je previše bliska s njegovim medijskim carstvom.

U skandal oko krađe podataka hakiranjem servera i prisluškivanja telefona uvučena je i policija, koja je okrivljena za preveliku bliskost s Murdochovim News Corporation. Neki policajci navodno su primali novac od ugašenog tabloida News of the World kao i od drugih novina. Javnost policiju optužuje i zato što nije učinila dovoljno kako bi istražila navode o prisluškivanju telefona.

Vezane vijesti

Oh, divne li igre!

Oh, divne li igre!

Glasoviti istraživački novinar i dokumentarist John Pilger objavio je na svojoj službenoj stranici kritički osvrt na aktualnu istragu lorda Briana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika