17.07.2011. / 17:14

Autor: Hina

Speleologu na Velebitu pozlilo na 300 metara dubine, HGSS kreće u spašavanje

Na južnom Velebitu u jami Kita Gaćešina na 300 metara dubine danas je pozlilo jednom speleologu koji je pao u komu, izvijestila je poslijepodne Hrvatske gorska služba spašavanja (HGSS) koja je pokrenula akciju spašavanja.

Pripadnici HGSS-a planiraju spašavanje speleologa (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)Pripadnici HGSS-a planiraju spašavanje speleologa (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)Na južnom Velebitu u jami Kita Gaćešina na 300 metara dubine danas je pozlilo jednom speleologu koji je pao u komu, izvijestila je poslijepodne Hrvatske gorska služba spašavanja (HGSS) koja je pokrenula akciju spašavanja.

Speleologu je pozlilo dok je istraživao jamu Kita Gaćešina s partnerom kojemu je trebalo nekoliko sati da dođe do površine zemlje i oko 13,30 sati pozove pomoć.

Odmah je pokrenuta akcija spašavanja, no u HGSS-u kažu kako je riječ o vrlo zahtjevnoj akciji jer je speleolog u vrlo teškom zdravstvenom stanju i nalazi se duboko pod zemljom, gdje je otežan pristup spasioca.

S ekipom HGSS-a je i liječnica koji bi trebala zdravstveno stabilizirati unesrećenog, a tek potom će se organizirati akcija njegovog izvlačenja iz jame, što bi, kažu u HGSS-u, moglo potrajati čitavu noć.

U akciju je upućeno 40-ak speleospasioca iz devet stanica HGSS-a.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika