18.07.2011. / 12:15

Autor: Nacional.hr

5 namirnica za ljepši i mladoliki izgled

Blitva ima pozitivan učinak na kožu i kosu jer sadržava biotin iz skupine B vitamina. Blitva je bogata i vitaminima A, K i C, a svi pomažu održavanju mladolikog izgleda

IlustracijaIlustracijaPapaja

U studiji iz 2007.objavljenoj u časopisu American Journal of Clinical Nutrition otkriveno je da vitamin C pomaže kod sprečavanja bora. Kako bi osigurali dovoljno vitamina C za vaš organizam, u vašu prehranu uključite namirnice bogate ovim vitaminom poput papaje, brokule, prokulica i paprike. Možete čak i sve ove namirnice pomiješati i tako napraviti salatu, prenosi Aol.

Kamenice

Kamenice su bogate cinkom koji je važan za pravilan rast i razvoj i za zacjeljivanje rana, a potiču i stvaranje kolagena u organizmu. Neke studije su pokazale da kamenice pomažu i kod prevencije akni.

Blitva

Blitva ima pozitivan učinak na kožu i kosu jer sadržava biotin iz skupine B vitamina. Blitva je bogata i vitaminima A, K i C, a svi pomažu održavanju mladolikog izgleda.

Zrna soje

Osim ribe, omega 3 masnim kiselinama obiluju i orašasti plodovi, sjemenke lana i zrna soje. Dokazano je da zrna soje pomažu u smanjenju kolesterola i rizika od povišenog krvnog tlaka, a utječu i na kožu, čineći je je lijepom i sjajnom. Omega 3 kiseline pomažu i kod sprečavanju upala i sprečavanju isušivanja kože.

Brazilski oraščići

Brazilski oraščići su bogati selenom, esencijalnim mineralom koji je dobar za kožu, no sa selenom ne valja pretjerivati jer prevelike količine ovog minerala mogu uzrokovati ispadanje kose, promijene u pigmentaciji kože i mrlje na noktima.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika