18.07.2011. / 13:51

Autor: Hina

Podgorica: Ponovo raspisuju natječaj za gradnju autoceste

Novi natječaj za gradnju crnogorske autoceste od Bara do granice sa Srbijom trebao bi biti raspisan u svibnju iduće godine, kazao je u ponedjeljak novinarima pomoćnik ministra prometa Zoran Radonjić, dodajući da su u tijeku pregovori s Europskom investicijskom bankom (EIB), čiji se stručnjaci u Podgorici očekuju na jesen kako bi pripremili sve uvjete da ta financijska ustanova uđe u ovaj posao.

Crnogorci nikako da izgrade autocestuCrnogorci nikako da izgrade autocestuNovi natječaj za gradnju crnogorske autoceste od Bara do granice sa Srbijom trebao bi biti raspisan u svibnju iduće godine, kazao je u ponedjeljak novinarima pomoćnik ministra prometa Zoran Radonjić, dodajući da su u tijeku pregovori s Europskom investicijskom bankom (EIB), čiji se stručnjaci u Podgorici očekuju na jesen kako bi pripremili sve uvjete da ta financijska ustanova uđe u ovaj posao.

"Oni će pročešljati kompletnu projektnu dokumentaciju, kao što je ranije dogovoreno na trilateralnom sastanku u Bruxellesu", rekao je Radonjić.

Nakon propalih pregovora s hrvatskim Konstruktorom, grčko-izraelskim Aktorom i nedovršenih razgovora s kineskom kompanijom Poly Group, Crna Gora se okrenula EIB, koja je izrazila zanimanje za financiranje izgradnje ovog kapitalnog projekta, ne odbacujući i druge ponude koje su u međuvremenu pristigle.

U Ministarstvu prometa ističu kako o realizaciji projekta gradnje autoceste nedavno razgovarali s jednim zainteresiranim češkim konzorcijem te da ih očekuju pregovori s mađarskim, izraelskim i američkim tvrtkama.

Svima njima se preporuča da se prijave na natječaj koji će EIB raspisati iduće godine.

Što se kineskih partnera tiče, u Ministarstvu prometa ističu da im je preporučeno uključivanje u realizaciju drugih dionica projekta te jadransko-jonske autoceste.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika