18.07.2011. / 16:53

Autor: Nacional.hr

U Ekvadoru zabranjeno piti alkohol slijedeća dva dana

U istoj provinciji zaplijenjeno je 28 kontejnera patvorenog alkohola, koji je sadržavao otrovni metanol

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU Ekvadoru je nakon smrti 21 osobe koje su pile patvoreni alkohol, zabranjeno prodavati i piti alkoholna pića u slijedeća dva dana, izvještava BBC.

Većina smrtnih slučajeva zabilježena je u provinciji Los Rios, gdje je nametnuti zakon stupio na snagu preko vikenda. U istoj provinciji zaplijenjeno je 28 kontejnera patvorenog alkohola, koji je sadržavao otrovni metanol. Državni dužnosnici su izjavili kako su u nedjelju odlučili zabranu proširiti na cijelu zemlju, jer i iz drugih provincija dolaze izvještaji o krivotvorenim alkoholnim napicima. Ministar javnog zdravstva pozvao je državljane da potraže pomoć u slučaju da osjete mučninu ili su već počeli povraćati. Drugi simptomi konzumacije metilnog alkohola su bol u trbuhu, zamagljen vid i poteškoće s disanjem. Policija je dosad uhitila samo jednu osobu povezanu sa slučajem.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika