Objavljeno u Nacionalu br. 818, 2011-07-19

Autor: Ivanka Rade

TOURIST NEWS

Podijeljen prvi primjerak besplatnih novina za strance

DAMIR BAJS,
ministar turizma i
predsjednik Hrvatske
turističke zajednice u Tourist Newsu stranim gostima zaželio je dobrodošlicuDAMIR BAJS, ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice u Tourist Newsu stranim gostima zaželio je dobrodošlicuNa naplatnoj postaji Autoceste Zagreb-Macelj 15. srpnja stranim turistima, koji su osobnim vozilom stigli na ljetovanje u Hrvatsku, uručen je prvi primjerak besplatnih novina Tourist News. Ovo je prvi takav projekt u Hrvatskoj i regiji, a u suradnji s Ministarstvom turizma i Hrvatskom turističkom zajednicom realizirala ga je NCL Media Grupa. Novine su tiskane u 600 tisuća primjeraka, u jednakom broju primjeraka na engleskom i njemačkom jeziku. Hrvatski ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Damir Bajs u uvodniku je stranim gostima zaželio dobrodošlicu i istaknuo:

"Važan dio naših napora uvijek je bio usmjeren na poboljšanje vaše sigurnosti, naših gostiju, kako biste se na hrvatskim odredištima osjećali sigurno, bezbrižno i prije svega opušteno. Nadalje, Ministarstvo turizma snažno podupire i promidžbu hrvatskog turizma kroz gastronomiju i vino. U ovom broju Tourist Newsa donosimo vam osvrte naših gostiju i detaljne opise svake hrvatske regije. Nadam se da će vam informacije na ovim stranicama biti od pomoći na vašem putovanju kroz Hrvatsku." Novina će vikendima u srpnju i kolovozu turistima koji u Hrvatsku dolaze iz inozemstva biti dijeljena na naplatnim postajama Lučko (AC Rijeka-Zagreb) te postajama Trakošćan i Zaprešić (AC Zagreb- Macelj).

Besplatni primjerci Tourist Newsa naći će se i u renomiranim hrvatskim hotelima, turističkim naseljima, kampovima te na ostalim frekventnim turističkim lokacijama na Jadranu. Distribucija će se obavljati i preko najvažnijih turističko-informativnih centara diljem obale, područnih ureda turističkih zajednica, te na brojnim Ininim benzinskim postajama. Ovom projektu pridružila se i INA jer ima rasprostranjenu maloprodajnu mrežu s više od 400 benzinskih crpki diljem kontinentalne Hrvatske, duž obale, na autocestama i glavnim putnim pravcima prema moru, te je na usluzi brojnim domaćim i stranim turistima, nudeći visokokvalitetna EURO V goriva, ali i bogat izbor putnih potrepština. Tourist News stranim je gostima predstavio i projekt "Otkrijte kontinentalnu Hrvatsku", čiji je nositelj Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije.

Ideja projekta je posebnim paketima proizvoda po povoljnim cijenama potaknuti strane turiste na ponovni dolazak, te privući nove goste da posjete Hrvatsku, s naglaskom na raznovrsnost ponude hrvatskog turizma i izvan glavne sezone. Namjera je utjecati na produljenje sezone, odnosno na afirmaciju Hrvatske kao cjelogodišnje turističke destinacije, te povećati broj dolazaka i noćenja tijekom cijele godine.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika