Objavljeno u Nacionalu br. 818, 2011-07-19

Autor: Sandra Bartolović

POVRATAK NA MJESTO ZLOČINA

Prva Sanaderova noć u remetinečkoj sobici od 9 četvornih metara

Ivo Sanader ulazi u RemetinecIvo Sanader ulazi u RemetinecNakon nešto više od sedam mjeseci boravka u pritvoru u Salzburgu, bivši HDZ-ov predsjednik Vlade Ivo Sanader u ponedjeljak uvečer izručen je Hrvatskoj. Prema potvrdi austrijskih vlasti štićena policijska kolona sa Sanaderom krenula je iz Salzburga oko 18 sati, primopredaja Sanadera između slovenske i hrvatske policije obavljena je u 21.30, a u Hrvatsku je Sanader ušao u 21.34 sat. Nedugo zatim stigao je u Remetinec gdje ga je pregledao zatvorski liječnik, a bivši premijer prvu noć je proveo u jednokrevetnoj sobi od devet kvadrata na ženskom odjelu u Remetincu gdje će cijelo vrijeme biti smješten iz sigurnosnih razloga.

PROTIV SANADERA službeno se vodi nekoliko istraga. U aferi Fimi media tereti ga se za zloupotrebu položaja i ovlasti i pronevjeru od 80 milijuna kuna koliko je preko te PR agencije izvučeno iz ministarstava i javnih poduzeća. U najnovijoj istrazi Sanadera se sumnjiči da je primio 10 milijuna eura mita od MOL-a kako bi toj mađarskoj naftnoj kompaniji, iako nema većinski vlasnički paket, predao većinska upravljačka prava. Sanadera se tereti i u aferama HEP-Dioki, Hypo banka te kupnju stranačkog BMW. Nagađa se i kako će Sanader svojim iskazima pokušati teretiti svoju bivšu stranku HDZ i na taj način utjecati na predstojeću izbornu kampanju.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika