19.07.2011. / 19:28

Autor: Nacional.hr

Liberalne promjene Zakona o trgovini: Vlasnici sami odlučuju o radnom vremenu?

Nacrt donosi još neke novine, poput dozvole za bavljenje trgovinom udrugama, zadrugama i ustanovama, što bi moglo omogućiti i malim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode direktno kupcima, a ne preko prekupaca ili velikih prodavača

Hrvati bi u budućnosti mogli kupovati i po noćiHrvati bi u budućnosti mogli kupovati i po noćiIzmjene i dopune Zakona o trgovini, koje su još uvijek u fazi nacrta, mogle bi drastično promijeniti kupovne navike Hrvata. Kako piše Večernji list, radni nacrt prijedloga izmjena Zakona o trgovini usredotočio se na pitanje radnog vremena. Prema radnom prijedlogu, radno vrijeme trgovina određivao bi sam vlasnik. To znači da bi trgovine mogle raditi ne samo nedjeljom već i cijelu noć.

No, iako bi takav način rada pojedinim trgovinama mogao donijeti ekstra profit, barem u vrijeme turističke sezone ili tijekom vikenda, nije jasno kako bi se reguliralo plaćanje noćnog i prekovremenog rada, koje se i sad rijetko plaća.

Nacrt donosi još neke novine, poput dozvole za bavljenje trgovinom udrugama, zadrugama i ustanovama, što bi moglo omogućiti i malim proizvođačima da plasiraju svoje proizvode direktno kupcima, a ne preko prekupaca ili velikih prodavača.

Vezane vijesti

Kaptol protiv Zakona o trgovini: 'Udar na natalitet i fertilni kontingent

Kaptol protiv Zakona o trgovini: 'Udar na natalitet i fertilni kontingent žena'

Komisija Iustitia et pax Hrvatske biskupske konferencije u svojoj se posljednjoj izjavi osvrnula na posljednje u nizu promjene Zakona o trgovini… Više

Komentari

registracija
5/10/10

zvuk958, 20.07.11. 07:30

Krasno. I u trgovinu se uvodi treća smjena. Ne znam samo tko će raditi i kupovati u 2 sata ujutro!!!


registracija
20/7/11

grom69, 20.07.11. 09:12

Kod nas u bjelovaru već ima jedna trgovina koja radi 24 sata,i uvijek ima kupaca,a pogotovo vikendom i blagdanom.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika