21.07.2011. / 14:15

Autor: Totalsport

SP u plivanju: Cielo dobio dozvolu za nastup

Brazilci su svom plivaču, prihvativši njegovo opravdanje da je suspstancu unio u tijelo nesvjesno, putem kofeinskih pilula, izrekli opomenu, što su iz CAS-a u četvrtak, nakon što su ga prethodno u srijedu saslušavali pet sati, i potvrdili

Cesaro Cielo Filho (Wikipedia)Cesaro Cielo Filho (Wikipedia)Međunarodni sportski sud (CAS) potvrdio je u četvrtak odluku Brazilskoga plivačkog saveza i najbržem plivaču svijeta Cesaru Cielu (24) dopustio nastup na Svjetskom prvenstvu u Šangaju.

Branit će tako svjetski rekorder na 50 i 100 metara slobodnim stilom svoje zlatne medalje u objema disciplinama iz Rima prije dvije godine unatoč činjenici da je pao na dopinškom testiranju u svibnju; u njegovu je organizmu pronađen trag nedozovljenog sredstva furosemida.

Brazilci su svom plivaču, prihvativši njegovo opravdanje da je suspstancu unio u tijelo nesvjesno, putem kofeinskih pilula, izrekli opomenu, što su iz CAS-a u četvrtak, nakon što su ga prethodno u srijedu saslušavali pet sati, i potvrdili.

Potvrđena su rješenja brazilskog saveza za druga dva dopingirana plivača parlalelno s Cielom, olimpijskim pobjednikom iz Pekinga na 50 slobodno. Jedan od njih, Vinicus Waked, kažnjen je jednogodišnjom suspenzijom jer mu se slična nesmotrenost dogodila drugi put.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika