22.07.2011. / 19:19

Autor: Hina

Propala prodaja Dalmatinke Nove

Trgovački sud u Splitu danas je donio rješenje po kojem se kupnja Dalmatinke Nove d.d. u stečaju proglašava nevaljanom, jer tvrtka "Frigus lumen" nije uplatila 26,8 milijuna kuna koliko se obvezala platiti do 18. lipnja

Propala je prodaja Dalmatinke NovePropala je prodaja Dalmatinke NoveTrgovački sud u Splitu danas je donio rješenje po kojem se kupnja Dalmatinke Nove d.d. u stečaju proglašava nevaljanom, jer tvrtka "Frigus lumen" nije uplatila 26,8 milijuna kuna koliko se obvezala platiti do 18. lipnja

Time je "Frigus lumen", koji se jedini javio na usmenu dražbu 18. svibnja na Trgovačkom sudu u Splitu za kupnju Dalmatinke Nove d.d. u stečaju, izgubio i 200 tisuća kuna uplaćene jamčevine.

Tvrtka rasvjetne opreme Frigus lumen iz Gale kod Sinja ostatak od 26,8 milijuna kuna obvezala se uplatiti u roku od 30 dana, odnosno do 18. lipnja. Nakon toga su tražili da se rok za uplatu produlji do 15. srpnja, ali je to odbio vjerovnički odbor.

Stečajni sudac Ivan Basić potvrdio je da ga je stečajni upravitelj Dalmatinke Nove Vedran Šeparović izvijestio kako do jučer nije obavljena uplata pa je splitski trgovački sud postupio kako je navedeno.

Sud je odlučio da se raspiše nov natječaj za prodaju tvornice, s početnom cijenom od 27 milijuna kuna. Natječaj će biti otvoren do polovice rujna, a jamčevina za kupce je povećana s 200 na 500 tisuća kuna.

Dosad su na šest natječaja za prodaju tvornice zanimanje za kupnju pokazale samo dvije tvrtke - Unitas iz Zagreba i Frigus lumen. Unitas je na prvim natječajima ponudio sedam milijuna kuna za kupnju tvornice, što je vjerovnički odbor odbio.

Tvornica konca "Dalmatinka Nova" već je dvije godine u stečaju, a više od tri i pol godine u njoj se ne proizvodi.

Radnici potražuju oko 12 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika