25.07.2011. / 12:21

Autor: Totalsport

Otvoren EYOF 2011. u Trabzonu

Hrvatsku će predstavljati 61 sportašica i sportaš koji će nastupiti u osam sportova - atletika, biciklizam, gimnastika, judo, košarka, plivanje, rukomet i tenis

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU nedjelju, 24. srpnja 2011., na stadionu Avni Aker u Trabzonu otvoren je XI. Olimpijski festival europske mladeži "Trabzon 2011". Hrvatski stjegonoša na ceremoniji otvaranja bila je petnaestogodišnja judašica Brigita Matić, brončana s Europskog kadetskog prvenstva.

U defileu ju je pratilo 83 članova hrvatske sportske delegacije.

Festival je otvoren uz spektakularnu mješavinu plesa, glazbe i vatrometa na kojem je govorio i predsjednik Europskih olimpijskih odbora Patrick Hickey. Hickey je podsjetio mlade sportaše na važnost temeljnih načela olimpizma te ih zatim pozvao da minutom šutnje odaju počast nedužno stradalim mladim ljudima u Oslu.

Na Olimpijskom festivalu europske mladeži (24-29. srpnja 2011.) sudjeluju nacionalne sportske delegacije svih 49 zemalja, članica Europskih olimpijskih odbora. Na EYOF-u će nastupiti oko 3000 sportašica i sportaša u dobi od 13 do 18 godina. Hrvatsku će predstavljati 61 sportašica i sportaš koji će nastupiti u osam sportova - atletika, biciklizam, gimnastika, judo, košarka, plivanje, rukomet i tenis.

Natjecanja počinju u ponedjeljak, 25. srpnja 2011. a prema rasporedu hrvatski sportaši će nastupiti u atletici, plivanju, tenisu te u kolektivnim sportovima - košarci s Belgijom i rukometu s Njemačkom.

Ispred Hrvatskog olimpijskog odbora u Tampereu boravi i članica Vijeća HOO-a Morana Paliković Gruden.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika