Objavljeno u Nacionalu br. 819, 2011-07-26

Autor: Dean Sinovčić

ELITNA PROSTITUCIJA

Lova! Meni treba lova!

Nebojša Perunović zbog ovisnosti svoga sina povezivao je djevojke s poznatim i bogatim muškarcima, za što je uzimao proviziju, a sumnja se da su ga štitili i neki političari

SIMONA ŠAJN
ravnatelja bolnice Sveti
Duh Mirana Martinca,
jednog od svojih klijenata,
od milja je zvala
'moj mali medo'SIMONA ŠAJN ravnatelja bolnice Sveti Duh Mirana Martinca, jednog od svojih klijenata, od milja je zvala 'moj mali medo'Nakon što je prije desetak dana 61-godišnji maser Nebojša Perunović Pančo optužen za organizaciju elitne prostitucije, mediji su objavili da je izjavio da ga je na to natjerala teška obiteljska situacija i golemi dugovi u koje je zapao. Nije lagao jer njegova obiteljska situacija doista jest razlog što se Perunović upustio u ove poslove, ponajprije ovisništvo njegova sina Gorana Perunovića. Kako smo doznali iz zagrebačkih sportskih krugova u kojima je Nebojša Perunović bio itekako poznat i cijenjen kao vrstan maser, novac koji je zaradio tijekom karijere i koji bi inače bio dovoljan za prilično lagodan život, potrošio je na svog sina. Kad mu je ponestalo novca, pokušavao je zaraditi na razne načine i pronaći poslove kojima bi se i njegov sin mogao baviti, a kad je shvatio da ništa od toga ne funkcionira, odlučio je uzimati novac od djevojaka koje je upoznavao s poznatim osobama.


Nebojša Perunović prijatelj je mnogih poznatih hrvatskih sportaša, ali sada gotovo nitko ne želi pričati o njemu. Oni koji su pristali rekli su nam da je uvijek bio veliki frajer koji je postao popularan 90-ih godina kad su se u Hrvatskoj pojavile "sponzoruše", djevojke koje su lovile bogate muškarce, a na njihovim listama sportaši su bili visoko plasirani. Kako je svim tim djevojkama bilo teško stupiti u kontakt sa sportašima, obraćale su se Perunoviću, uvijek spremnom za zabavu i druženje, koji je kroz godine postao vrlo čvrsta veza između djevojaka i sportaša. Išlo mu je lako, bio je popularan, ali u to vrijeme nije mu padalo na pamet da se bavi nečim poput prostitucije.

Situacija se počela mijenjati u prošlom desetljeću kad je njegov sin zapao u probleme koji oduzimaju mnogo novca. Otac mu je pokušavao pomoći kako god je znao. Jedan sportaš nam je na primjeru objasnio što se tada događalo između oca i sina. Perunović je bio privatni maser nogometaša Stjepana Tomasa koji je od 2004. do 2007. igrao za Galatasaray iz Istanbula. Jednom prilikom Cibona je igrala u Istanbulu te su se igrači i predstavnici kluba susreli s Perunovićem kojeg su svi odreda poznavali. Perunović je neke od njih odveo na poznatu istanbulsku tržnicu na kojoj se mogla kupiti razna roba iz šverca te su se svi uvjerili da je Perunović i tamo razvio brojna prijateljstva, odnosno poznavao je gotovo sve švercere. U jednom trenutku od jednog od njih uzeo je 100 komada naočala Ray Ban i rekao ljudima iz kluba: "Odnesite ovo mom sinu, neka ovo preproda i nešto zaradi." Kako na granici carinici nisu pomno provjeravali košarkaše Cibone, oni su s lakoćom unijeli naočale u Hrvatsku i predali ih Goranu Perunoviću. Takvih i sličnih primjera kada je otac pokušavao financijski pomoći sinu bilo je jako puno, navodno mu je otac svojedobno uzeo u najam i kafić, ali sve se pokazalo neuspješnim. Kad Perunović više nije imao financijskog izlaza, odlučio je, pričaju nam njegovi poznanici, naplatiti višegodišnja upoznavanja djevojaka i sportaša. No nije želio uspotaviti klasičan odnos kakav imaju makroi i prostitutke. On je i dalje spajao djevojke, ali je odlučio da mu u znak zahvalnosti djevojke nešto i plate. Princip je bio sljedeći: kako se u sportskim krugovima, ali i šire, znalo da Perunović poznaje brojne djevojke, pa i one koje bez problema pristaju na seks za novac, netko zainteresiran bi ga nazvao i rekao "Pančo, trebam dvije djevojke za sutra navečer". Iako nitko nije spominjao seks, bilo je jasno o čemu je riječ, a Pančo bi zainteresiranima dao broj dviju djevojaka koje bi oni onda nazvali, uz toplu preporuku "Pančo je rekao da vas nazovemo". Nakon toga djevojke bi se Perunoviću odužile prigodnim novčanim iznosima.

Da je tome bilo tako, potvrđuje policijski iskaz jedne djevojke koja je rekla da je odbila dati dio novca Perunoviću jer je morala platiti taksi pa je to zaračunala kao dodatne troškove. Da je, kojim slučajem, Perunović bio klasičan makro, djevojka koja bi mu odbila dati novac jako bi se loše provela, što se u ovom slučaju nije dogodilo. Kako saznajemo, to će ujedno biti jedan od načina na koji će se Perunović braniti na sudu. On će tvrditi da nije imao pojma što se događa u četiri zida, da je on samo povezivao zainteresirane strane, ali da nije imao pojma hoće li to završiti seksom i hoće li djevojke biti plaćene za to budući da on nije dogovarao nikakvu cijenu. Novac koji je dobivao od djevojaka smatrao je malim znakom pažnje s obzirom na to da im je "pomagao da se upoznaju s poznatim i uspješnim osobama, ali ništa više". Kako mu je spajanje djevojaka i sportaša dobro išlo, tako se to spajanje proširilo i na osobe koje nisu izravno nego neizravno povezane sa sportom. Jedan od poznatijih primjera svakako je dr. Miran Martinac, ravnatelj bolnice Sveti Duh, za kojeg je 24-godišnja Sara Sikirić, također optužena, rekla policiji da joj je plaćao za seksualne usluge. Martinac je do prije gotovo godinu dana bio šef liječničke službe KK Cibona, a tu je poziciju napustio u isto vrijeme kada je klub napustio Ivo Jelušić, njegov prijatelj i SDP-ovski stranački kolega. Perunovića je poznavao godinama, a kasnije je upoznao i njegove prijateljice, toliko dobro da ga je Simona Šajn od milja zvala "moj mali medo".

SARA SIKIRIĆ
radila je dva posla:
s Perunovićem kao
prostituka, ali i sama,
kao posrednica između
djevojaka i klijenata koji
su tražili seksSARA SIKIRIĆ radila je dva posla: s Perunovićem kao prostituka, ali i sama, kao posrednica između djevojaka i klijenata koji su tražili seksSara Sikirić surađivala je s Perunovićem, ali je, kako saznajemo, radila i sama, po istom principu kao i Perunović, što znači da je spajala djevojke s poznatim osobama, za što je dobivala naknadu. Kako je to funkcioniralo, najbolje opisuje događaj od prije godinu i pol dana, kada je jedan poznati i uspješni zagrebački poduzetnik odlučio tijekom vikenda organizirati tulum za svoje prijatelje u svojim poslovnim prostorijama u centru grada. Sara Sikirić i njezina prijateljica tada su dovele grupu mladih djevojaka kojima je bilo ostavljeno na volju kako će se odnositi spram muškaraca, pretežno uspješnih poslovnih ljudi. Tulum je prošao jako dobro, a organizator je bio toliko zadovoljan da je Saru Sikirić i njezinu prijateljicu odlučio nagraditi kreditnom karticom svoje kompanije, da se malo počaste šopingom. U roku od dva sata njih su dvije u tri dućana - Stiefelkonigu, Dsquaredu i Heruc galeriji, koji se nalaze jedan do drugoga u Ilici - potrošile nevjerojatnih 70 tisuća kuna. Poduzetnik nije ni znao koliko su djevojke potrošile sve dok mu šefica računovodstva nije javila što se dogodilo, nakon čega ovaj više nije tako lako davao kreditnu karticu nepoznatim osobama.

Iako policija sumnjiči Perunovića da se bavio organiziranom prostitucijom od ožujka 2010. godine, čini se da je to trajalo duže. Naime, Perunović je vlasnik salona za masažu u sklopu zagrebačkog Doma sportova za koji godinama nije plaćao najam, a nije zbog toga bio ni opomenut. To dokazuje da se Perunović ovim poslom vjerojatno bavio i duže te da su ga neki ljudi iz gradskog vrha štitili, o čemu bi više trebao znati Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, koji će, prema najavama, također svjedočiti u sudskom postupku.

Vezane vijesti

Slovenija razmišlja o ukidanju dozvola za barske plesačice

Slovenija razmišlja o ukidanju dozvola za barske plesačice

Nakon upozorenja iz nevladinih udruga i diplomatskih krugova da je upletena u trgovinu ljudima, Slovenija će vjerojatno ukinuti izdavanje radnih… Više

Komentari

registracija
6/7/11

mariandr, 26.07.11. 18:08

eto, Jaca se grozila da su SDP-ovci velki lopovi a ispalo da su velki jeb*** ! Ako već trebaju bolje da to rade s tim prostitutkama nago da j*** narod u glavu


registracija
7/4/11

ivanovac, 28.07.11. 13:50

Jacu ne bi ni zabadava..
Ali u Remetincu ima zagorjelih...


registracija
12/12/10

Klarens, 01.08.11. 07:17

Ivek
........................
Jel se ti to nudish ???


registracija
12/12/10

Klarens, 01.08.11. 07:20

U Sitnozubiji
..........................
SVI smo protituirani !!!
..........................
Od KPJ i SUROGATA !
................................
Ja se nadam
..................................
Da su cure bar nekaj
...................................
Dobile za trud !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika