27.07.2011. / 13:18

Autor: Hina , Nacional.hr

Zatraženo skidanje imuniteta HDZ-ovcu Rožiću zbog malverzacija u Hajduku

Mediji proteklih dana pišu da je protiv njega i još trojice bivših čelnika Hajduka - Nadana Vidoševića, Ivana Buljana i Bartula Kaleba već napisana optužnica zbog navodnih malverzacija od 1992. do 1997. te kako se očekuje da se ona i službeno podigne na splitskome Županijskom sudu

Vedran Rožić: Foto: Mario StrmotićVedran Rožić: Foto: Mario StrmotićDržavno odvjetništvo zatražilo je skidanje imuniteta HDZ-ovu zastupniku i bivšem nogometašu i čelniku Hajduka Vedranu Rožiću kako bi protiv njega pokrenulo kazneni postupak zbog navodnih malverzacija u splitskome nogometnom klubu, a mandatno-imunitetno povjerenstvo o tom će zahtjevu odlučivati sutra.

Sjednica saborskog povjerenstva najavljena je za sutra u 14 sati, kada će se doznati za koje se kazneno djelo sumnjiči Rožića.

Mediji proteklih dana pišu da je protiv njega i još trojice bivših čelnika Hajduka - Nadana Vidoševića, Ivana Buljana i Bartula Kaleba već napisana optužnica zbog navodnih malverzacija od 1992. do 1997. te kako se očekuje da se ona i službeno podigne na splitskome Županijskom sudu.

Nagađa se da će državno odvjetništvo tadašnjeg direktora splitskoga kluba Rožića, predsjednika Upravnog odbora Vidoševića, sportskog direktora Buljana te financijskog direktora Kaleba optužiti za zloporabu položaja i ovlasti te utaju poreza. Sumnja se da su otvarali račune u inozemstvu preko kojih se isplaćivala odšteta za transfere Hajdukovih nogometaša kako bi izbjegli plaćanje poreza. Mediji pišu da je državni proračun pritom oštećen oko 55 milijuna kuna, a Hajduk za još 4,5 milijuna tadašnjih njemačkih maraka i 1,2 milijuna američkih dolara.

Prvi put optužnica je podignuta 2003., no splitski Županijski sud zatražio je njezinu doradu pa je državno odvjetništvo ponovilo istragu. Rožić, Bulja i Kaleb na početku istrage 2000. proveli su 20 dana u pritvoru.

Vezane vijesti

Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda nastavit će početkom svibnja razmatrati optužnicu protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika