28.07.2011. / 11:30

Autor: Totalsport

Jedrenje, ljestvice olimpijskih klasa: Hrvatska na četvrtom mjestu

Šime Fantela i Igor Marenić, europski prvaci 2011., stabilno su u vrhu klase 470 već duže vrijeme, a jedini koji im se zasad odupiru su Australci Belcher/Page, posada koja je isto jedina bila ispred njih na Otvorenom EP u Helsinkiju

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU četiri discipline Hrvatska na svjetskim ljestvicama ima jedriličare u prva četiri na svijetu! Šime Fantela i Igor Marenić druga su posada svijeta u klasi 470, Tonči Stipanović je treći u Laseru, dok su Ivan Kljaković Gašpić i Tina Mihelić četvrti u Finnu i Laser Radialu.

S jednim drugim i jednim trećim mjestom Hrvatska je ovoga mjeseca četvrta jedriličarska nacija svijeta! Broj jedan drži Velika Britanija, slijede Australci i Francuzi, pa mi. Samo 15 zemalja ima predstavnike među prva tri u nekoj od deset olimpijskih disciplina. U četiri klase imati jedriličare u prva četiri na svjetskim ljestvicama još je nezabilježen uspjeh hrvatskog jedrenja

Šime Fantela i Igor Marenić, europski prvaci 2011., stabilno su u vrhu klase 470 već duže vrijeme, a jedini koji im se zasad odupiru su Australci Belcher/Page, posada koja je isto jedina bila ispred njih na Otvorenom EP u Helsinkiju. Drugo mjesto za Šimu i Igora i ovoga mjeseca. Juniori Lovro Ivanov i Marko Carić su 117.

Tonči Stipanović u Laseru je napredovao do plasmana karijere. Europsko zlato lansiralo ga je na treće mjesto svjetske ljestvice. Zahvaljujući odličnim rezultatima na EP većina naših kormilara je napredovala: 9. Milan Vujasinović, 26. Ivan Taritaš, 30. Aron Lolić, 35. Luka Radelić, 36. Daniel Mihelić. Prvi je Britanac Nick Thompson.

U Finnu kao i prošlog mjeseca Ivan Kljaković Gašpić je izvrstan četvrti. Marin Mišura se nalazi na 11. mjestu, dok je Josip Olujić 64. Vodi Britanac Edward Wright.

Među prvih 20 imamo jedriličare u još dvije discipline. Marin Lovrović i Siniša Mikuličić su 14. u klasi Zvijezda, dok su Enia Ninčević i Romana Župan 17. u ženskom 470. U Zvijezdi na svjetskim ljestvicama imamo još dvije posade: 36. Dan Lovrović i Marin Lovrović stariji, 40. Mate Arapov i Ante Šitić. Prvo mjesto u Zvijezde drže Brazilci Scheidt/Prada, a u ženskom 470 Francuskinje Petitjean/Douroux.

Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u zauzimaju 22. mjesto. Austrijanci Delle Karth/Resch su prvi.

Luka Mratović u RS:X polako napreduje prema gornjem dijelu tablice, isto kao i u prethodnom olimpijskom ciklusu u kojem je bio prvi hrvatski daskaš na OI. Stigao je do 70. mjesta. Mihovil Fantela je 128. Na broju jedan nema promjene, prvi je i dalje Izraelac Nimrod Mashich.

Sljedeće svjetske ljestvice izlaze početkom listopada.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika