28.07.2011. / 12:43

Autor: Nacional.hr

Unosni poslovi Skladgradnje

USKOK ih sumnjiči za kriminal, a s državom ugovorili poslove teške 900 mil. kuna

Svoj dobar položaj i u kriznim godinama Skladgradnja prije svega treba zahvaliti činjenici da je tijekom vladavine Ive Sanadera svoje prihode povećala za više od 35 puta, a istovremeno ostvarila dobit koja je višestruko premašivala dobit drugih građevinara

Slaven ŽužulSlaven ŽužulDa USKOK-ove istrage ne moraju nužno uvijek biti pogubne po poslovanje tvrtke najbolje pokazuje primjer građevinske tvrtke Skladgradnja grup u vlasništvu Slavena Žužula.

Kako piše tportal, tvrtka koju USKOK sumnjiči da je iz državnih tvrtki izvlačila novac i dalje većinu svojih poslovnih ugovora temelji na državnim projektima. Trenutno tako imaju ugovorene poslove na državnim projektima ukupne vrijednosti oko 900 milijuna kuna.

Zanimljivo je da je Skladgradnja, unatoč problemima u građevinskom sektoru uvjerljivo najbolja tvrtka, ako se mjeri po financijskim rezultatima. Naime, iako im se u prošloj godini prihod prepolovio, a dobit pala za 57,7 milijuna kuna na samo 750 tisuća zahvaljujući ranijim plodonosnim godinama na računu su raspolagali sa 40,9 milijuna kuna.

Svoj dobar položaj i u kriznim godinama Skladgradnja prije svega treba zahvaliti činjenici da je tijekom vladavine Ive Sanadera svoje prihode povećala za više od 35 puta, a istovremeno ostvarila dobit koja je višestruko premašivala dobit drugih građevinara.

Treba istaknuti da su drugi građevinari poput Hidroelektre, Konstruktora ili Viadukta imali nekoliko puta veće prihode od Skladgradnje, no ne i isto takvu dobit. Nije jasno ni zašto su te velike tvrtke i u trenutcima kada je gospodarska kriza već kucala na vrata Skladgradnji prepuštali unosne poslove s državom. Primjerice u posljednje tri godine Viadukt je Skladgradnji prepustio više od 286 milijuna kuna u poslovima na autocestama.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 28.07.11. 14:36

Je li to onaj Viadukt koji je poslovao s gubitkom?


registracija
12/1/11

siziff, 29.07.11. 08:27

BALKANCI II


registracija
2/1/11

prohujalo, 29.07.11. 12:33

pa nije bitno koliko si pametan....sjetih se one stare Lako je bit sin Svetac ako ti je Bog otac.....
nisam vjerovala u to sve do ove nase Hrvatske demokracije i HDZ-a.....sad je sve moguce
kao da postoje vile sa carobnim stapicima.....??????na kojima pise HDZ-e


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika