30.07.2011. / 10:34

Autor: Hina

Ukić zbog ozljede propušta Eurobasket

Hrvatska košarkaška reprezentacija na predstojećem će Europskom prvenstvu koje će se od 31. kolovoza do 18. rujna održati u Litvi biti oslabljena zbog neigranja prvog razigravača Roka-Lenija Ukića (26) koji je tijekom individualnog treninga u petak u Splitu slomio kost u stopalu desne noge.

Roko Leni UkićRoko Leni UkićHrvatska košarkaška reprezentacija na predstojećem će Europskom prvenstvu koje će se od 31. kolovoza do 18. rujna održati u Litvi biti oslabljena zbog neigranja prvog razigravača Roka-Lenija Ukića (26) koji je tijekom individualnog treninga u petak u Splitu slomio kost u stopalu desne noge.

Ukić je zbog problema s ozljedom gležnja lijeve noge propustio prvi dio priprema za Eurobasket koji je ostatak reprezentacije odradio u Osijeku, ali se trebao priključiti suigračima na početku drugog dijela koji u subotu počinje u Crikvenici.

Ozljeda Ukića veliki je udarac za ambicije hrvatske reprezentacije jer je branič Fenerbahce Ulkera trebao biti jedan od nositelja igre u Litvi.

Ukić je nastupao za Hrvatsku na posljednja tri Eurobasketa (2005. u Srbiji i Crnoj Gori, 2007. u Španjolskoj i 2009. u Poljskoj), na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008., te na Svjetskom prvenstvu 2010. u Turskoj.

Na posljednjem Eurobasketu Ukić je prosječno postizao 13.6 koševa, 3.8 asistenicija i 2.3 skoka za 27.4 minute provedene na terenu, dok je prošle godine na SP u Turskoj ubacivao 8.8 poena uz 3.5 asistencije i 2.7 skoka za 28 minuta na parketu.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika